Vi har i denne uge haft beskæftigede os lidt med klassiske filmbiler på Facebook, hvor vi har været forbi en VW Beetle fra 1963, som især kendes fra rollen som Herbie, samt en Ford Vendette fra 1950, som er den model, Sheriffen i Cars er baseret på. Begge modeller er i skrivende stund til salg på biltorvet.dk, hvilket du kan se her og her.

Samtidige kom det frem, at en oprindelige filmbil netop nu er til salg (dog ikke på biltorvet). Det drejer sig om den orange Toyota Supra fra 1993, som den nu afdøde skuespiller Paul Walker kørte i den første "Fast and Furious" film fra 2001. Dermed kom vi til at tale om, hvilket der egentlig er den mest legendariske bilmodel i filmhistorien. Det er der sikkert mange meninger om, men vi kommer gerne med vores bud.

Mastodonten Mustang

Lad det være sagt med det samme, det er ikke en nem opgave at udpege den mest legendariske bilmodel i filmverdenen, men vi var nu alligevel hurtigt enige om, at Ford Mustang skiller sig ud fra mængden. 

For det første er det den model, som oftest har optrådt i film, da Ford Mustang har medvirket i næsten 3500 forskellige film, og tilmed har sin egen filmfanside på Mustangimdb.com. Derudover så spiller den også en helt central rolle i nogen af filmhistoriens mest legendariske og banebrydende biljagter. Ford Mustang spiller blandt andet hovedrollen i filmen Bullitt fra 1968, hvor den har en altafgørende rolle i den afsluttende biljagt, der af mange betragtes som den bedste i filmhistorien. James Bond har desuden kørt en Ford Mustang i i "Diamonds are Forever" og han er blevet jagtet af én i Goldfinger.

Af nyere dato, så spiller Eleanor, en sort og sølvgrå Ford Mustang årgang 1967, den altdominerende rolle i filmen "Gone in 60 seconds" fra år 2000, ligesom filmatiseringen af computerspillet "Need for Speed" har en Ford Mustang som omdrejningspunkt.

Det er blot et meget lille udpluk af nogle af de forskellige film, Ford Mustang igennem historien har medvirket i, og for os er det netop denne blanding af kvantitet og kvalitet, som gør Ford Mustang til den mest legendariske bilmodel i filmhistorien. Vi vil faktisk ikke tøve med at kalde Ford Mustang for bilernes svar på Al Pacino.

Se biltorvets udvalg af Ford Mustang her.