Ford

Ford udvikler vugge til børn, der ikke vil sove

| Kristian Klarskov

Er du småbarnsforældre og drømmer om en god nats søvn? Så læs med her: En ny vugge udviklet af Ford kan hjælpe den nyfødte med at falde i søvn ved at simulere de beroligende bevægelser, de afslappende lyde og det bløde lys fra en køretur.

Mange nybagte forældre har det samme problem. Den nyfødte vil ikke sove – og der er kun én løsning, der virker: En køretur! Det beroliger den lille og vil hjælpe barnet med at falde i søvn på ingen tid.

Men det går ud over forældrenes nattesøvn. Nybagte forældre får gennemsnitligt fem timers søvn og mister det, der svarer til 44 dages søvn på et år. Snart kan forældrene få deres nattesøvn tilbage - og en nyfødt, der kan sove hele natten.

En vugge, der er udviklet af Ford, kan simulere bevægelsen og motorlyden af en køretur, der får den lille til at sove. Den kan endda simulere gadelysene.

Vuggen ligner en ganske normal vugge, men ved hjælp af en smartphone-app, vækkes vuggen ’Max Motor Dreams’ til live. App’en giver mulighed for at registrere og gengive de beroligende bevægelser, lyde og lys fra en bestemt køretur.

”Efter mange års samtaler med nybagte forældre, ved vi, at de ofte trænger til en god nats søvn. Selvom en hurtig køretur kan få den nyfødte til at sove, skal forældrene stadig være vågne og opmærksomme bag rattet,” fortæller Max Motor Dreams designer Alejandro López Bravo, fra det spanske atelier Espada y Santa Cruz.
”Max Motor Dreams kan gøre dagligdagen for mange nybagte forældre bedre,” mener han.

Her på redaktionen ville vi selvfølgelig gerne teste den smarte vugge, men indtil videre er Max Motor Dreams kun en prototype. Men efter et stigende antal efterspørgsler overvejer man at sætte vuggen i produktion.
 

Ford på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Mondeo 2,0 TDCi 140 Collection stc.
NYHED
69.900 kr.
Ford Mondeo
2,0 TDCi 140 Collection stc.
Sabro
259.000
2013
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Fiesta 1,4 TDCi Trend 68HK 5d
PRIVAT
27.900 kr.
Ford Fiesta
1,4 TDCi Trend 68HK 5d
6800 Varde
243.000
2010
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford S-MAX 2,0 TDCi 140 Trend 7prs
NYHED
69.900 kr.
Ford S-Max
2,0 TDCi 140 Trend 7prs
Greve
236.000
2011
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev