Ford

Ford udvikler vugge til børn, der ikke vil sove

| Kristian Klarskov

Er du småbarnsforældre og drømmer om en god nats søvn? Så læs med her: En ny vugge udviklet af Ford kan hjælpe den nyfødte med at falde i søvn ved at simulere de beroligende bevægelser, de afslappende lyde og det bløde lys fra en køretur.

Mange nybagte forældre har det samme problem. Den nyfødte vil ikke sove – og der er kun én løsning, der virker: En køretur! Det beroliger den lille og vil hjælpe barnet med at falde i søvn på ingen tid.

Men det går ud over forældrenes nattesøvn. Nybagte forældre får gennemsnitligt fem timers søvn og mister det, der svarer til 44 dages søvn på et år. Snart kan forældrene få deres nattesøvn tilbage - og en nyfødt, der kan sove hele natten.

En vugge, der er udviklet af Ford, kan simulere bevægelsen og motorlyden af en køretur, der får den lille til at sove. Den kan endda simulere gadelysene.

Vuggen ligner en ganske normal vugge, men ved hjælp af en smartphone-app, vækkes vuggen ’Max Motor Dreams’ til live. App’en giver mulighed for at registrere og gengive de beroligende bevægelser, lyde og lys fra en bestemt køretur.

”Efter mange års samtaler med nybagte forældre, ved vi, at de ofte trænger til en god nats søvn. Selvom en hurtig køretur kan få den nyfødte til at sove, skal forældrene stadig være vågne og opmærksomme bag rattet,” fortæller Max Motor Dreams designer Alejandro López Bravo, fra det spanske atelier Espada y Santa Cruz.
”Max Motor Dreams kan gøre dagligdagen for mange nybagte forældre bedre,” mener han.

Her på redaktionen ville vi selvfølgelig gerne teste den smarte vugge, men indtil videre er Max Motor Dreams kun en prototype. Men efter et stigende antal efterspørgsler overvejer man at sætte vuggen i produktion.
 

Ford på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Transit 350L Van 2,4 TDCi 140 Alukasse m/lift
NYHED
59.900 kr.
Ford Transit
2,4 TDCi 140 Alukasse m/lift
Hjørring
215.000
2007
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Focus 1,6 TDCi 105 Trend stc. ECO
NYHED
59.800 kr.
Ford Focus
1,6 TDCi 105 Trend stc. ECO
Odense N
48.000
2013/2014
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Transit Connect 1,6 TDCi 95 Trend kort
NYHED
69.800 kr.
Ford Transit Connect
1,6 TDCi 95 Trend kort
Odense N
114.000
2015
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev