Hyundai Kona Electric har fået et facelift med en front, der ikke nødvendigvis gør den kønnere – til gengæld bliver den mere sikker, og så byder Hyundai stadig på stærke privatleasingpriser og seks måneders gratis strøm.

Hyundais Kona Electric har været en af de danske darlings, når det kommer til elbiler. Og med god grund – prisen har været lav og rækkevidden stor. Men designet har ikke været den bærende faktor, og den netop faceliftede udgaver kommer nok heller ikke til at vinde nogen skønhedskonkurrencer.

Velkommen til virkeligheden – vi kører 750 km i Hyundais elbil

Spørger man Hyundai selv, mener de, at fronten er blevet skarpere, og der er kommet en vertikal indsugning på begge sider af fronten, som fjerner noget af den turbulens, som ellers opstår omkring forhjulene. Bagenden er blevet mere stilren med indfarvede karosseri-elementer, og så er bilen vokset 2,5 centimeter i længden takket være de nye kofangere.

Nænsomme forbedringer
Generelt har Hyundai gået forsigtigt til værks. Teknisk er sikkerheden er blevet bedre med en opgraderet nødbremse med cyklist- og fodgængerkenkendelse. I kabinen udgøres instrumentbordet nu af en 10,25 tommer skærm, og trådløs Apple CarPlay/Android Auto er standard fra basismodellen Pure, sammen med adaptiv fartpilot med aktiv vognbaneassistent med følgefunktion, bakkamera, klimaanlæg, varmepumpe, så man kan opvarme kabinen med betydeligt mindre energiforbrug, LED-kørelys og eCall.

Ny basis-ID.3 bliver 55.000 kroner billigere

Som noget nyt er også fjernstart via fjernbetjening muligt. Med fjernstart kan man starte bilen på afstand, så bilen er varm og klar til køreturen endda uden at bilen er tilkoblet en ladestander.

Stor rækkevidde
I alt findes der tre udstyrsvarianter, som alle kan fås med de to forskellige batteristørrelser: Standard Range har 39 kWh, 136 hestekræfter og en rækkevidde på op til 305 kilometer til priser fra 239.995 kroner. Long Range Performance har 64 kWh, 204 hestekræfter og en rækkevidde på op til 484 kilometer, og priserne starter ved 269.995 kroner.

Hyundai forærer seks måneders gratis strøm med nye elbiler

Begge batteristørrelser fik forbedret rækkevidden sidste år, takket være nye dæk med lavere rullemodstand. På Long Range Performance er det også muligt at få monteret anhængertræk, så man kan køre med anhænger på op til 300 kilo eller have cykler bagpå.

Privatleasing og gratis strøm
Er man mere til faste månedlige udgifter end til kontantkøb, kan den nye Kona Electric også privatleases. I samarbejde med LeasePlan, kan du få seks måneders gratis strøm. Tilbuddet gælder et begrænset antal biler. Du kan vælge 0 kroner i udbetaling med en månedlig ydelse fra 3.995 kroner. Vælger du i stedet at betale 14.995 kroner i udbetaling, er den månedlige ydelse fra 3.395 kroner. 

Mazda MX-30 - lækkert knaldtilbud med latterlig rækkevidde

Privatleasingtilbuddene er fleksible i forhold til antal kilometer og udbetaling, så man kan sammensætte det tilbud, der passer en bedst. Eksempelvis kan man få 5.000 kilometer ekstra årligt for kun 250 kr. mere om måneden. Ligesom man også kan tilpasse udbetalingen.