GM runder 480 kilometer på en tankfuld brint

|

Chevrolet Sequel er den første bil, der har kørt 300 miles, 480 kilometer, på én tankfuld brint. Bilen bygges af General Motors og er en af de mest avancerede brændselscellebiler i verden.

Chevrolet Sequel har skrevet sig ind i historiebøgerne som den første brændselscellebil, der har kørt 300 miles, 480 kilometer, på én tankfuld brint. I udstødningen er der ikke andre affaldsstoffer fra energiproduktionen end rent vand. Rekorden blev afviklet i almindelig trafik i staten New York. Energien til produktionen af den brint, som blev brugt til at producere strøm til elmotoren i Sequel, kom fra vandkraftanlæg omkring Niagara Falls vandfaldet. Det betyder at energiproduktionen i hele forløbet skete uden at udlede CO2 eller forurenende stoffer.

GM præsenterede første gang Chevrolet Sequel i 2005, og en køreklar version af bilen stod klar sidste år. Den avancerede brændselscellebil har en række andre teknologier, som med stor sandsynlighed bliver taget i brug i fremtiden. Blandt andet drive-by-wire bremser og styring, hvor elektriske impulser har afløst mekaniske forbindelser som kabler og bremserør.

Køreturen begyndte ved General Motors forsknings- og udviklingscenter for brændselsceller, der ligger ved Honeoye Falls og endte 480 kilometer senere ved Tarrytown i staten New York.

Senere i år vil General Motors sende en flåde af over 100 Chevrolet Equinox brændselscelle biler på gaden som en del af et demonstrationsprogram i byen New York.

Chevrolet på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Chevrolet Spark 1,2 LTZ
NYHED
34.800 kr.
Chevrolet Spark
1,2 LTZ
Køge
127.000
2013
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Chevrolet Cruze 1,8 LS
NYHED
74.800 kr.
Chevrolet Cruze
1,8 LS
Køge
93.000
2011
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Chevrolet Aveo 1,2 LT ECO
NYHED
45.900 kr.
Chevrolet Aveo
1,2 LT ECO
Hvidovre
86.000
2012
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev