Sommerperioden er traditionelt en forholdvis stille periode, når det kommer til køb og salg af brugte biler. Danskerne holder sommerferie, og mange drager udlands, så det sætter en helt naturlig grænse for, hvor meget gang der kan være i brugtbilsmarkedet. Der var dog en smule mere gang i den i juni, juli og august måned i 2015, end det var tilfældet året før, i hvert fald når det kommer til salg af brugte biler på biltorvet.dk. Salget afviger ikke voldsomt fra hinanden, da stigningen i antallet af solgte biler fra sommeren 2014 til sommeren 2015 er på 1,5%. 

Volkswagen i top

Ikke overraskende er det i den lille mellemklasse, at der bliver solgt flest biler, da det i modsætning til på nybilsmarkedet ofte er her, der er mest gang i handlen. Den mest solgte model i løbet af den danske sommer 2015 er VW Golf, efterfulgt af VW Polo og VW Passat. Volkswagen har altså den mest solgte model i henholdsvis B,C og D-segmentet. Så hvis man kigger isoleret på det danske brugtbilsmarked i sommeren 2015, så kan den tyske gigant fra Wolfsburg kun være tilfreds, men det fylder nok ikke så meget på direktionsgangen i øjeblikket. 

Up på tredjepladsen

Hvis man kigger nærmere på mikrobilerne i A-segmentet, som er yderst populære på nybilsmarkedet, så er det måske en smule overraskende ikke VW Up, der er blevet solgt flest af i løbet af sommeren 2015, men i stedet Toyota Aygo. En førsteplads som Toyota Aygo har overtaget fra Fiat 500, der toppede i sommeren 2014, og de to har således byttet plads. Så mens Volkswagen topper i henholdsvis B,C og D-segmentet, så må tyskerne se sig henvist til tredjepladsen i det helt lille mikrosegment.