Golf BlueMotion

| -

Første informationer om Golf BlueMotion
Den sparsommelige Golf får verdenspremiere på IAA i Frankfurt

Med blot 119 g/km CO2 sætter Golf BlueMotion miljøstandarden for biler i mellemklassen.

Volkswagen tager på messen i Frankfurt næste skridt i deres BlueMotion-kampagne. I alt lanceres hele seks nye modeller under lablet ”BlueMotion”, der dækker over en teknologi der er god for både miljøet og økonomien. Et trækplaster bliver sikkert den nye Golf BlueMotion. Med et forbrug på blot 4,5 l diesel pr 100 km, er modellens brændstofforbrug reduceret med 0,6 l i forhold til udgangsmodellen. Samtidigt er CO2 udslippet reduceret fra 135 g/km til 119 g/km. Med den nye Golf BlueMotion kan en strækning på 1200 km tilbagelægges på en tankfuld (55 l).

Volkswagen har allerede lanceret modellerne Polo, Passat og Passat Variant i BlueMotion udgaver. Med et ”BlueMotion” mærke på kølergrillen og bagsmækken, signalerer modellerne, at de er deres respektive series miljøvenligste og mest brændstoføkonomiske model. I Golf BlueMotion ligger der en TDI motor med 105 Hk/77 kW og et drejningsmoment på 250 Nm.

Ved et indgreb i motorens software er omdrejningstallet i tomgang sænket og udstødningen renere. Sammen med en længere gearing i tredje, fjerde og femte gear, resulterer det i et reduceret omdrejningstal under kørslen. Alene disse forholdsregler sænker brændstofforbruget med 0,2 l.

En par næsten usynlige, men ikke desto mindre særdeles vigtige detaljer, er spoilere, som afdækker undervognen og den næsten helt lukkede kølergrill, der sammen optimerer aerodynamikken. For at TDI-motoren bliver tilført tilstrækkeligt kold luft, er Golf BlueMotion udstyret med en effektiv dobbelt ventilator. Takket være de aerodynamiske forbedringer, herunder også en sænkning af undervognen, bliver den i forvejen lille luftmodstandskoefficient på 0,32 sænket til 0,30. I jagten på hvert et gram CO2, har Volkswagen udstyret Golf BlueMotion med friktions-optimerede dæk med dimensionerne 195 / 65 R 15, hvor lufttrykket er forhøjet med 0,3 bar. Resultatet af alle disse optimeringer er en miljøvenlig Golf, der kører med en tophastighed på 190 km/t (elektronisk begrænset). Golf BlueMotion fås i udstyrsversionerne Trendline og Comfortline. Dvs., at kunden udover udstyret i de to nævnte versioner får BlueMotion-specifikationerne oven i købet. Alt i alt et godt køb - for miljøet og for økonomien!

Lanceringsmulighederne for det danske marked kendes endnu ikke, men der er forventninger om, at det bliver i foråret 2008.

VW Golf på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Golf VII 1,4 GTE DSG
NYHED
269.800 kr.
VW Golf
1,4 GTE DSG
Horsens
45.000
2017
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Golf VI 1,6 TDi 105 BlueMotion
NYHED
79.900 kr.
VW Golf
1,6 TDi 105 BlueMotion
Ans By
198.000
2013
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW e-Golf VII Comfortline
NYHED
184.900 kr.
VW Golf
Comfortline
Hvidovre
58.000
2018
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev