Ny udstyrsversion af GOLF GT SPORT på det danske marked, samt to nye motorer til Golf-programmet

Visuelt skiller udstyrsversionen sig ud ved et design inspireret af klassikeren GOLF GTI; Fortil med en dyb udskæring der omfavner nummerpladen og det sorte, højglanslakerede kølergitter, der prydes af VW-logoet og et synligt ”GT-Sport”-emblem. Det sportslige look understreges af, at beskyttelseslister, stødfangere, sidefenderlister, dørgreb og sidespejlhuse alle er lakeret i bilens farve. Undervognen er sænket 15 mm og de 16” ”Mugello” letmetalfælge bidrager til de sportslige egenskaber.
Indvendigt har GT SPORT sin helt egen atmosfære. Her bidrager et 3-eget håndsyet læderrat, multi-justerbare sportssæder, instrumentpanel og dørsider prydet af dekor-indlæg i ”Blank Onyx” til det sportslige udtryk. Aircondition og kørecomputer er standard og bidrager naturligvis væsentligt til komforten.

Som udgangspunkt kan alle motorer fra Golf-programmet kombineres med GT Sport udstyret.

Men sammen med GT SPORT føjes der et par helt nye motorer til Golf-repertoiret.
Det drejer sig om den superpotente, men samtidig meget økonomiske TSI-motor med 170 hk. Med den sendes GT SPORT af sted til 100 km/t på under 8 sek. og topper efter 220 km/t. Samtidig præsterer den næsten 14 km/l i gennemsnit og udleder blot 174 g CO2/km. En ekstra finesse ved TSI`eren er konsollens ”W-knap”. Når den aktiveres ved vinterlige forhold reguleres motorens moment og hjulspind undgås. TSI-motoren er for andet år i træk blevet kåret af en international jury, bestående af 61 journalister fra 29 lande, som ”Årets Motor”.

Lige så flotte præstationer kan den anden nye motor bryste sig af: Her er der tale om en 2,0 TDI-motor, ligeledes med 170 hk. 100 km/t nås på 8,2 sek. Med TDI-motoren kører GT SPORT gennemsnitligt hele 17 km/l og udleder blot 156 CO2/km.

Også prismæssigt er GT SPORT-versionen attraktiv. Priserne begynder ved kr. 263.000 for en 3-dørs , 1,6 l benzinmotor, 102 hk og 5-trins manuel gearkasse.
Med TSI-motor med 170 hk, fås i en 5-dørs model og manuel gearkasse for kr. 344.935.
GT SPORT –pakken koster 9.990 ovenpå den tilsvarende model med Trendline udstyr. Dette er en beskeden pris, skulle det tilsvarende udstyr lægges ovenpå Trendline ville prisen normalt snige sig over de 33.000.