Toyota har frigivet et koncept for den kommende Aygo X prologue, som viser en mere voksen mikrobil, der har smidt noget af det nuttede udtryk til fordel for et mere højbenet look.

Der var en periode, hvor man ikke kunne sparke sig frem for Toyota Aygo’er, en af Toyotas mest populære modeller i Danmark gennem de seneste 15 år. Men nu er det på tide med en ny version, som Toyotas europæiske designcenter, ED2, viser sit bud på, kaldet Aygo X prologue.

Toyota Aygo – Dansker-favoritten er blevet bedre

A-segmentet eller mikrobilsklassen fortsat populær i Danmark, mens resten af Europa ryster på hovedet af de små biler. Alligevel er Toyota besluttet på fremover fortsat at være den dominerende spiller i klassen. Derfor bad man designerne om at se på Aygo med friske øjne og forestille sig, hvordan A-segmentet vil se ud i fremtiden for at kunne opfylde behovet og ønskerne hos kunder over hele Europa. Her har danske kunders ønsker og behov spillet en vigtig rolle. Endelig skulle Toyotas designere genopfinde beviset på, at bilmodeller, der traditionelt er blevet kaldt for ”økonomiske indstigningsmodeller”, fortsat kan føre sig frem med et design, der skiller sig ud fra mængden.

Attitude
Siden Aygo blev introduceret tilbage i 2005, har Toyotas økonomisk lettest tilgængelige bilmodel tiltalt yngre kunder med modellens muligheder for at sætte sit eget præg på modellen. Det forklarer designdirektør i ED2, Lance Scott.

Lommeraket uden krudt - Kia Picanto GT Line

Sjov og leg har altid ligget Aygos hjerte nær. Nu har vi tilført et ekstra stærkt krydderi til bilens DNA.

Modellens DNA og evne til at skille sig ud er dybt afhængig af, at Aygo hele tiden holder sig foran konkurrenterne i klassen. Toyota-kunder kræver i dag mere end nogensinde før en bil med ekstra flair og særpræg og muligheden for at kunne sende et personligt budskab med bilen. Toyotas europæiske designcenter har med udgangspunkt i mikrobilsklassens ikoniske Aygo forsøgt at designe en bil specielt til disse kunder.

Croosover-look
Derfor er hjulene blevet betydeligt større, og føreren bag rattet vil derfor kunne nyde godt af en højere sideposition og dermed også et bedre udsyn til, hvad der sker på vejen foran bilen. En ny kileformet taglinje øger det dynamiske udtryk og giver bilen et mere aggressivt og sportsligt udseende, mens højteknologiske, vingeformede forlygter nærmest omfavner motorhjelmen.

Fem billige brugte biler til under 50.000 kroner

Aygo X prologue er også klar til at berige frie sjæle med et praktisk underskjold bagtil med en integreret cykelholder, så det til enhver tid er muligt at skifte hverdagen ud med eventyr, altimens et integreret actionkamera i sidespejlhuset vil kunne hjælpe med at fange og dele øjeblikkets oplevelser.

Endelig fremhæver integrerede tagbøjler bilens profil og skaber en visuel sammenhæng med de hexagon formede – altså sekskantede – baglygter, man kan genkende fra Aygos DNA.