Volkswagen løfter sløret for deres nye konceptbil ID. Aero, den elektriske arvtager til Passat sedan. Med lav vindmodstand får den en rækkevidde på op til 620 kilometer.

Volkswagen er efterhånden ret godt med, når det kommer til elektriske modeller, som tæller ID.3, ID.4, ID.5, ID. Buzz og tilmed ID.6 i Kina. Men det er altså ikke nok for folkets bil, som nu introducerer den åndelige arvtager til Passaten.

Perfekte Passat er hipstergrøn som GTE plug in-hybrid

Indtil videre er det stadig et koncept med et konceptnavn; ID. Aero. Måske mere interessant er det, at Volkswagen har valgt Kina til at introducere konceptet. Volkswagen er traditionelt store i Kina, og da man fra statens side har vedtaget, at hver anden bil i 2030 skal være elbil, har kineserne brug for mange elbiler, og de elsker sedan’er med masser af plads på bagsædet. Volkswagen omtaler selv Aero som ID-topmodelen. Og de mener, at den hører til i den øvre ende af mellemklasse-segmentet.

Aerodynamisk fokus

Som navnet antyder, har designerne lagt stor vægt på at gøre bilen så vindglat som muligt. Vinden kan nemt smyge sig over de aerodynamiske udformede front- og tagsektioner, og den let tilbagetrukne bagkant med spoiler stabiliserer luftstrømmen. De store 22 tommer fælge har et turbine-lignende design, og de klassiske dørhåndtag er erstattet af oplyste berøringsflader, der yderligere reducerer luftmodstanden.

Her er priserne på VW ID. Buzz

Coupé-stilen hjælper, og vindmodstandskoefficient er på kun 0,23. Det er dog ikke helt nok til at slå kollegaen Mercedes EQS, som med en Cd-værdi på bare 0,20 har verdensrekorden som mest aerodynamiske bil i produktion. ID. Aero er udstyret med det samme 77 kWh batteri, som også findes i ID.5. Men selvom de to biler ligner hinanden i silhuet, så betyder SUV-formen, at den maksimale rækkevidde er 534 kilometer. På grund af det aerodynamiske fokus, kan den nye model køre helt op til 620 kilometer.

Mercedes sprænger rammerne for elbiler – 770 kilometer rækkevidde i EQS

Kølegrillen er på ID. Aero delt horisontalt i to i kofangeren og definerer modellens stil. Et andet ID.-kendetegn er den smalle LED-lysstribe til venstre og højre for det oplyste VW-logo og på tværs af fronten henover IQ.Light-LED-matrix-forlygterne og ind i forskærmene og sidesektionerne. Lysstriben fortsættes visuelt – med afbrydelser – helt hen til den bageste del af bilen. Bilens bagsektion har et iøjnefaldende mørkt stilelement med en rød lys stribe og LED-baglygter med bikubestruktur.

Familien fremtid – Volkswagen ID.4

Den europæiske produktionsklare version af ID. Aero forventes at rulle af samlebåndet på Emden-fabrikken i 2023. Med produktionen af elbiler i en stor volumen vil Emden, som en af de første Volkswagen-fabrikker af denne type i Niedersachsen, yde et væsentligt bidrag til at elektrificere Volkswagens modelportefølje og reducere CO2-emissionerne fra hele flåde producerede biler.