De fem finalister til Årets Bil 2020 er fundet, og overraskende nok kom hele to BMW’er med i finalen. Dansker-favoritten Peugeot 208 er også med, ligesom den fascinerende Tesla Model 3,

Årets Bil 2020 er kommet tættere på en afslutning. Vanen tro er den indledende runde overstået, og tilbage er fem finalister, der går videre til finalen. Så uden yderligere omsvøb, præsenteres de her:

BMW 1-serie, 3-serie, Kia Xceed, Peugeot 208 og Tesla Model 3.

Netop BMW 1-serie var faktisk eneste bil, som Biltorvets jurymedlem ikke havde med på sin finaleliste. Den nye model er et brud med traditionerne, fordi den nu er blevet forhjulstrukken i stedet for baghjulstrukken, som ellers er et varemærke hos BMW. Den imponerer dog med superpræcise og sjove køreegenskaber og en lækker kabine. En høj pris var afgørende for, at Biltorvet ikke stemte på den.

Her er finalefeltet Årets Bil 2019

BMW 3-serie er derimod med på listen, og med den helt nye stationcarvariant, er der blot endnu flere grunde til at holde af 3-serien. Den nye stationcar, kaldet Touring, byder på mere plads end nogensinde, så Touring nu ikke bare er lækker og velkørende, men faktisk også relativt praktisk. 3-serien er absolut ikke billig, men køreglæden er i højsædet, og derfor fortjener den dyre tysker at være med i finalefeltet.

Hvem vinder sejren som Årets Brugtbil? Vi tester finalisterne

Kia Xceed er næste bil på finalelisten, og den lander lige ned i den populære crossoverklasse som et friskt pust, hvor den først og fremmest skal tage kampen op mod Nissan Qashqai. Og sammenlignet med konkurrenten byder den på mere engagerende køreegenskaber og bedre, mere festlig kabine.

Franske fristelser
Som en lækker lille petit four er det lykkes Peugeot at skabe en meget imødekommende og lækker 208. Kabinen er langt foran den tidligere generation, og specielt skærmen i instrumenthuset har en fed 3D-effekt, der får informationerne til at stå i flere lag. Sejt og effektivt. Køreegenskaberne er direkte og komfortable, men den nye 208 lider dog under at have et meget lille bagagerum.

Tusindeårsfalken - Tesla Model 3 er landet

Det er svært at forestille sig, at Tesla Model 3 ikke ville være nået i finalen. Med en frapris på under 380.000 kroner, kræfter og køreegenskaber som sætter de fleste sportssedaner til vægs, er den på mange måder sine mere traditionelle konkurrenter overlegen på flere områder. Samtidig er den proppet med udstyr, vi kun er vant til at se på dyrere biler, så det er svært ikke at blive vild med den amerikanske elbil.

Skoda Kamiq er eneste bil på Biltorvets egen liste, der ikke kom med i finalen. Det er en skam, for den er alt det, man mangler i søsterbilerne Seat Arona og Volkswagen T-Cross. Kabinekvaliteten er langt bedre end i T-Cross, og i vanlig Skoda-stil har man strukket platformen, så der rigtig fint med plads på bagsædet, uden at pladsen i bagagerummet lider af den grund. En stærk danskerbil med en frapris på omkring 200.000 kroner.