De fem finalister er nu fundet blandt 23 kandidater – og tiderne er sandelig skiftet. Hele ? elbiler er med i finalen.

To dage, masser af benzin, strøm og gummi er blevet brugt i og omkring Jyllands-Ringen ved Silkeborg. De fem finalister er nu fundet til Årets Bil 2019 ud af et felt på 23 deltagende modeller i adskillige afskygninger.

De fem nominerede er:

Ford Focus
Hyundai Kona EV
Jaguar I-Pace
Kia Ceed
Peugeot 508

Højteknologisk forsvar – Toyota Prius Plug-in

Mere strøm
To ting kendetegnede årets felt mere end noget andet; crossovers- og miljøbiler. Jaguar var repræsenteret med den splinternye luksuriøse elbil I-Pace, som byder på 470 kilometer rækkevidde, 400 hestekræfter og en startpris på 740.880 kroner. Det er altså ikke ligefrem en traditionel dansker-bil, men teknisk spændende, fordi den ligesom Tesla er en elbil, de fleste gerne vil eje.

Elektrisk favorit - ny Nissan Leaf

Feltets anden elektriske højdespringer var Hyundai Kona EV. En kompakt crossover, som vi kender den fra den almindelige Kona, men med et ganske stort batteri på 39 eller 64 kWh, som giver en rækkevidde på op til 482 kilometer. Med den store batteripakke følger en kvik elmotor på 204 hestekræfter, som kan købes fra 299.995 kroner. Både Nissan Leaf og Toyota Prius Plug-In deltog også i udvælgelsen og gjorde bestemt en god figur.

Blød og billig Hyundai Kona keder sig når det går ligeud

Højt at flyve
Blandt de 23 deltagende modeller, kan 14 kategoriseres som crossovers, og de højbenede modeller stak i alle retninger – lige fra Dacia Duster til Volkswagen Touareg. Specielt Citroën C5 Aircross var interessant, fordi den kom dugfrisk som en preproduktionsmodel fra Frankrig. Det kunne man ikke mærke på samlekvaliteten, og specielt køreegenskaberne var særlige. Som en klassisk franskmand, er den ekstremt komfortabel, men heldigvis uden, at køreegenskaberne bliver for slaskede.

Mod toppen – Volkswagen Touareg

Blandt de helt traditionelle biler træder specielt Ford Focus og Peugeot 508 ud. Focus byder på sublime køreegenskaber, og 508 er blevet markant mere lækker i seneste aftapning.

Kongen af køreglæde – Ford Focus

Den endelig vinder af Årets Bil 2019 bliver afgjort den 23. januar 2019.