Efter introduktion af Honda Civic med den potente og økonomiske 1.8 i-VTEC benzinmotor er Civic diesel fra verdens største motorproducent klar til at imponere

Honda Civic har taget de fleste med storm og roses først og fremmest for sit angribende design, imponerende udstyrs- og sikkerhedsniveau samt sine sportslige køreegenskaber.

Senest har Civic vundet den anerkendte internationale designpris ”red dot: best of the best” i kategorien transport. Nu kan Civic smykke sig med endnu en pris, denne gang med dieselmotoren Honda 2.2i-CTDi, som blev kåret som Engine of The Year 2005 i kategorien 2,0 - 2,5 liter. Motoren, som er den første Honda-dieselmotor nogensinde, anerkendes som værende en af de mest alsidige, brændstof besparende og støjsvage dieselmotorer på markedet i dag. ”Kraft, økonomi, sund, alt placerer denne diesel i toppen af firecylinder-motorerne” er nogle af de ord, den internationale jury brugte til at beskrive motoren.

Styrke

Specifikationerne taler sit helt eget sprog:

Maks. effekt: 140/103 hk/kW ved 4000 omdrejninger

Maksimalt drejningsmoment: 340 Nm ved 2000 omdrejninger

Dieselforbrug ved blandet kørsel: 18,9 km/l

Tophastighed: 205 km/t

Acceleration 0-100 km/t: 8,6 sekunder

Honda Civic 2.2 i-CTDi vil opleves som en usædvanlig dynamisk og kraftig overskudsmaskine, som evner det hele. De sportslige Honda rødder bliver i endnu højere grad fremhævet, og samtidig kan de kommende ejere glæde sig over en af klassens rummeligste og interiørmæssigt mest fleksible løsninger, der oveni købet placerer sig i energiklasse B. Ikke en uvæsentlig faktor med de fossile brændstoffers himmelstrygende pris udvikling taget i betragtning.

Som benzinvarianterne produceres Honda Civic 2.2 i-CTDi i Swindon, England. Civic 2.2 i-CTDi findes på markedet i udstyrsvarianten Sport. Prisen er kr. 354.950,- excl. lev. omk.