Honda CB4 Interceptor er både futuristisk og retro på samme tid, og med tekniske detaljer som en mini-vindmølle, overvejer selv vi bilentusiaster at droppe bilen.

Vi skriver alt for lidt om motorcykler på Biltorvet, men engang imellem kommer der en motorcykel forbi, som vi bare ikke kan slippe, og dette koncept fra Honda er helt klart ét af dem. CB4 Interceptor hedder den, og den er et designkoncept, der dyrker Neo Sports Café’-stilen.

CB4 er netop blevet præsenteret på et motorcykelshow i Milano og er i virkeligheden anden generation af konceptet. I oktober viste Honda nemlig Neo Sport-konceptet frem i Tokyo. Det er også en café racer, men noget mindre outreret end CB4 Interceptor. Selv om Honda ikke har afsløret nogle tekniske specifikationer, så er det sandsynligt, at begge koncepter har den 1140 kubik store firecylindrede rækkemotor fra Honda CB1100 RS. I standardtrim yder den 90 hk.

Fremtidssikret
Designet på CB4 Interceptor er noget, der er BladeRunner værdigt. Farvesammensætningen er ’total black’, med en matsort lakering på motor, stel og tank, og selv sædet er dækket af sort ruskind. Kun den mikroskopiske retro-inspirerede kåbe har en vild, selvlysende grøn farve.

Visuelt drages man ind af den enkelte forlygte, der takket være LED-teknologi bare er en ring. Men hullet i midten af fronten er ikke bare til pynt. Derinde sidder en lille mølle, der forvandler fartvind til strøm. Strømmen bruges til at drive en trykfølsom skærm på tanken, som kan vise et interaktivt kort, foretage nødopkald eller forbinde andet Bluetooth-udstyr som telefonen.

Vi kan nok ikke forvente at se denne spacy motorcykel i produktion, og nok heller ikke den avancerede vindmølle, men mon ikke at Honda pønser på at lancere en retrofuturistisk caféracer i nær fremtid med nogle af designelementerne. Hvis de gør, må vi hellere bestille tid til motorcykelkørekortet.