Start på masseproduktion på bil- og motorfabrikken i Swindon i Storbritannien

Honda sigter efter en stigning på 50 procent i salget af Civic på det europæiske marked

Den 13. oktober nåede Honda of the UK Manufacturing Ltd (HUM) en afgørende milepæl, idet manstartede masseproduktionen af den 8. generation af Civic, en helt unik 5-dørs hatchback til det europæiske marked, på produktionsanlægget til EUR 2 milliarder i Swindon, Wiltshire, i Storbritannien. Masseproduktionen starter kun syv måneder efter, at sløret blev løftet for koncept versionen på biludstillingen i Geneve, hvilket understreger virksomhedens langsigtede tilsagn om produktion af biler i Storbritannien.

Den nye bil er planlagt til at komme i handelen i februar 2006, og sammen med de andre nye modeller i Civic-serien, der lanceres i løbet af de næste 12 måneder, forventes bilen at øge det europæiske salg af Civic-serien med hele 50 % til 120.000 solgte biler inden for de næste to år.

Som en understregning af udviklingen inden for Hondas britiske bil- og motorproduktion vil masseproduktionen af denne nye Civic i Swindon være første gang, anlægget har udviklet en ny model til masseproduktion i Storbritannien, uden at bilen produceres på en japansk fabrik.

Administrerende direktør for Honda Motor Europe, Shigeru Takagi, udtalte: ”Det har været vores mål at laveen bil, der revolutionerer markedet – et produkt, der får andre biler til at se forældede ud. Vi har ikke gået på kompromis ved udviklingen af dette køretøj, og den nye Civic udgør på alle måder et dynamisk skift i retning af segmentets bedste ende.”

”Den britisk udviklede Civic spiller en afgørende rolle i vores model sortiment, idet vi forventer at sælge 120.000 Civic i 2007. Dette er en stigning på 50 % i forhold til det nuværende salg. For Hondaseuropæiske marked er dette den vigtigste produkt lancering nogensinde.”

Endnu en nyskabelse er virksomhedens produktionsstart af dieselmotorer på det samme samlebånd somdet, hvor der p.t. produceres benzinmotorer, hvilket er noget helt unikt i den britiske bilindustri.

Honda i Swindon begyndte at fremstille biler i 1992. I dag runder virksomheden bil nr. 1,5 million.

Den nye britisk fremstillede Civic-hatchback er udstyret med Hondas roste højtydende 2,2 i-CTDi-dieselmotor,en helt ny og yderst effektiv 1,8 liter i-VTEC-benzinmotor og en 1,4 i-DSI-benzinmotor. I Danmarkforventes 1,4-liters motoren ikke introduceret.