Hvis drømmen er en muskuløs, fleksibel og stilsikker SUV med uovertrufne køreegenskaber i by såvel som terræn, så kunne svaret være den nye Jeep Renegade. Jeep Renegade er netop blevet præsenteret ved biludstillingen i Genève, og med lanceringen af den nye model træder det ikoniske bilmærke ind i det hastigt voksende marked af kompakte SUV’er.

"Vi er i disse år vidne til et bilmarked i rivende udvikling med en stigende global efterspørgsel på de kompakte SUV’er. Derfor er vi stolte af at præsentere den nye Jeep Renegade - en ærkeamerikansk offroader i mini-segmentet, der leverer en unik kombination af råstyrke og den nyeste teknologi samtidig med, at den forholder sig tro mod Jeeps berømte amerikanske design og værdier som frihed, eventyrlyst og amerikansk off-road livsstil," siger Mike Manley, der er direktør for Jeep® Brand, Chrysler Group LLC.

Nyt system sikrer verdensklasse offroad-evner
Med udgangspunkt i teknologien fra den nye Jeep Grand Cherokee, der blev lanceret i Danmark i januar måned, tilbyder den nye Jeep Renegade to af de mest avancerede og intelligente typer af firehjulstræk i sin klasse, nemlig Jeep Active Drive og Jeep Active Drive Low. Begge systemer sikrer et optimalt vejgreb ved at kunne sende op til 100 procent af kræfterne ud til hvilket som helst hjul, hvis terrænet bliver uvejsomt. Samtidig er Jeep Renegade den første SUV i mini-segmentet med en funktion, der helt frakobler bagakslen når der ikke er behov for træk på denne, hvilket bidrager til en forbedret brændstoføkonomi.

Energisk og funktionel firehjulstrækker
Jeep Renegades udvendige design emmer af amerikansk luksus og styrke med rødder tilbage til den legendariske Willys MB Jeep fra 1941. På trods af sine kompakte ydre dimensioner er Jeep Renegade indvendigt både rummelig og fleksibel med smarte opbevaringsfunktioner og fleksible passagersæder. Der er også mulighed for det nye, eksklusive My Sky open-air tag-system, der gør det muligt at fjerne dele af taget og lukke masser af lys og luft ind i kabinen.

Interiøret i den nye Jeep Renegade har et energisk udtryk med bløde former og robuste, funktionelle detaljer. Materialerne er af høj kvalitet, og det nærmest skulpturelle soft-touch instrumentpanel har masser af detaljer og et originalt udseende, der er designet med inspiration fra den oprindelige Jeep. Udover Jeeps unikke Active Drive-system byder den lille offroader på et rigt standardudstyr med bl.a. den prisbelønnede Uconnect 6.5” touchscreen med Bluetooth.

Den nye Jeep Renegade bliver tilgængelig med tre mulige benzinmotorer, lige fra en 1,6 liters motor med 110 hk til den innovative 170 hk 1,4 MultiAir motor. Samtidig lanceres den med tre dieselmotorer fra en 1,6 liters med 120 hk til den kraftfulde 2,0 liters med hele 170 hk. Som den første i sin klasse har man med den nye Jeep Renegade også mulighed for at vælge en avanceret 9-trins automatgearkasse. De mindste motorer leveres med forhjulstræk.