Den store MPV Kia Carnival lanceres nu i ”diskret” Camperversion.

Danmark mest solgte store MPV sidste år, Kia Carnival, er nu til salg i en såkaldt autocamperversion. Stort set alle bilimportører i Danmark, der har en stor MPV på deres varehylder, leverer samme MPV i en Camperversion, hvor bilen efter en større eller mindre ombygning, der indbefatter indbygning af diverse campingfaciliteter, kan sælges til en pris, der er væsentlig billigere end den ikke ombyggede.

Grunden hertil er, at registreringsafgiften på en autocamper er meget lavere end på en almindelig personbil. Gevinsten for almindelige Danskere er at de kan få en stor MPV til daglig brug, og som bonus kan benytte den til camping hvis lysterne går i den retning.

Udvendigt kan man altid kende en Camper på at taget er forhøjet, for at give plads til såvel ståhøjde og evt. sovepladser i udslået tilstand. Producenterne gør alt hvad de kan for at få integreret denne ændrede taglinie så meget som muligt, for ikke at ændre bilens originale design mere end højst nødvendigt, da alle disse biler for langt størstedelen fungerer som helt almindelige familiebiler i hverdagen.

Kia’s store bestseller Carnival , lanceres nu med markedets mest diskrete taglinie, forhøjningen er ganske lav, og befinder sig mellem de originale tagbøjler, der er bevaret og fuldt funktionsdygtige.

Danmarks mest solgte store MPV
Hver 4. store MPV, der blev solgt sidste år i Danmark, var en Kia Carnival, da den med sin store 2,9 liters commonrail dieselmotor med 144 hk og en pris på 320.000 kr. er mellem 100-200.000 kr. billigere end sine konkurrenter med sammenlignelig motorisering. Denne forskel bliver endnu mere udtalt, når man køber den i Camperversion, hvor prisen er helt nede på 264.998 kr. og dermed faktisk billigere end en almindelig stationcar fra konkurrenterne.

Til denne pris, kan mange børnefamilier være med, og udover køkken og sovefaciliteterne får man en fuldvoksen MPV, med skydedøre i begge sider, individuelle kaptajnsstole, der kan tages ud enkeltvist, og ”walk through” facilitet, dvs. at man kan rejse sig fra forsæderne og gå ned bag i bilen uden at åbne dørene.
Der er i år til dato produceret ca. 80 Carnival Camper, og ifølge Den Fredericia baserede Kia Importør stiger ordrebunken lystigt, især efter bilen blev vist ved den seneste store Biludstilling i Herning i oktober.