Med den nye Lamborghini Aventador LP 700-4 redefinerer Lamborghini segmentet for verdens fineste supersportsvogne. Brutal power, enestående letvægtskonstruktion og fænomenal køredynamik er kombineret med et sansevækkende design og det fineste udstyr for at levere en køreoplevelse helt uden sidestykke. Med Aventador LP 700-4 tager Lamborghini et stort skridt ind i fremtiden og bygger videre på mærkets legendariske historie.

Den teknologiske pakke, der omkredser Lamborghini Aventador LP 700-4 er virkelig unik. Modellen er baseret på en innovativ monocoque fremstillet i kulfiber hvilket, foruden lav vægt, er ensbetydende med en høj grad af vridningsstabilitet og sikkerhed. En helt ny 12-cylindret motor på 6,5 liter yder hele 700 hk ved 8.250 o/min og den omdrejningsvillige motor har et imponerende drejningsmoment ved lave omdrejninger. Takket været en tørvægt på kun 1.575 kilo er vægt/effektforholdet kun 2,25 kilo per hestekraft. End ikke den fantastiske accelerationstid fra 0-100 km/t på kun 2,9 sekunder og tophastigheden på 350 km/t kan beskrive, hvor hurtig den nye Lamborghini Aventador LP 700-4 virkelig er. Og til trods for sine fartpræstationer er det gennemsnitlige brændstofforbrug og CO2-udslip reduceret med 20 procent sammenlignet med forgængeren.

En anden nyhed er en nyudviklet gearkasse kaldet ISR for (Independent Shifting Rods) der garanterer de hurtigste skiftetider på kun 50 milisekunder sammen med en høj emotionel skiftefornemmelse trods den elektroniske betjening med skiftearme monteret bag rattet. Det har været Lamborghinis mål, at deres nye model har en ekstrem præcis og skarp køredynamik, hvormed Aventador LP 700-4 har et nyt styretøjsystem, en undervogn med den perfekte balance mellem racerbilsfornemmelse og komfort på de længere stræk, samt stabilitet ved høje hastigheder. Med sin imponerende motorydelse og letvægtskonstruktion vil den nye V12 supersportsvogn sætte nye standarder for hastigheder i segmentet. Det vigtigste kendetegn ved affjedringssystemet er monteringen, der i stil med konceptmodellen Lamborghini Sesto Elemento har komponenterne i affjedringen monteret horisontalt under forruden foran og tæt på motoren bag, akkurat som på en Formel 1-racer.

Under det skarpe og særdeles iøjefaldende design byder den nye Lamborghini Aventador LP 700-4 på et cockpit, der oser af den rette supersportsvognsatmosfære. Læder og alcantara er de dominerende elementer i et miljø, der er designet med køreoplevelsen for øje. Rattet er tykt med et godt greb og i midten af instrumentering i LCD toner omdrejningstælleren frem.

"Med Lamborghini Aventador LP 700-4 er fremtidens supersportsvogn nu en del af nutiden. Teknologien er unik og modellens performance overvældende," fortæller Stephan Winkelmann, Præsident & CEO for Automobili Lamborghini. "Aventador er resultatet af et helt nyt projekt, men samtidig er modellen tro mod Lamborghinis kerneværdier. Designet er ekstremt, køreegenskaberne kompromisløse og stilen umiskendelig Italiensk."

Og som traditionen foreskriver, er navnet Aventador inspireret af en særdeles frygtløs spansk tyr der i 1993 udmærkede sig ved at udvise et mod, der gjorde den fortjent til titlen som "Trefeo de la Peña La Madroñera".

Lamborghini Aventador LP 700-4 er klar til levering efter sommeren, men kan allerede nu bestilles.