Automobili Lamborghini planlægger at investere 35 millioner Euro i energi-besparende tiltag, der skal reducere mærkets CO2-udslip i såvel fabrikkens produktionsfaciliteter i Sant'Agata Bolognese som mærkets modeller. Der er tale om en to-trins strategi, der i 2010 vil reducere CO2-udslippet fra fabrikken med 30 procent og 35 procent i mærkets modeller inden 2015.
På fabriksanlægget vil Lamborghini efter planen installere hele 17.000 kvadratmeter solfangere, som årligt vil kunne generere 1.582 mW-timer. Når det omfangsrige anlæg er færdigmonteret i 2010 vil effekten være en reduktion af fabrikkens samlede CO2-udslip med 20 procent. De resterende 10 procent vil være resultatet af konstruktionsændringer i fabriksbygningernes lysindfald samt aircondition-systemer.

Projektet repræsenterer det næste skridt i den handlingsplan, der tog sin begyndelse allerede sidste år med åbningen af Lamborghinis nye logistik center. Centeret har allerede medvirket til at mindske trafikken af tunge lastvogne på vejene mellem Anzola og Sant'Agata Bolognese, hvilket har resulteret i, at udledningen af CO2 er reduceret med over 750 kg om året ifølge Euro 3 standard. I april 2009 modtog Lamborghini endvidere UNI EN ISO 14001 certifikat for at opfylde de internationale miljøstandarder.

Med hensyn til sine bilmodeller er det Lamborghinis målsætning at reducere udslippet af CO2 med 35 procent frem til 2015. Første milepæl var Lamborghini Gallardo LP 560-4, som blev introduceret sidste år og reducerede CO2-udledningen med 18 procent. Yderligere sænkning af brændstofforbrug og CO2-udslip vil blive opnået gennem en fortsat fokusering på forbrændingsprocessen i de sportslige V10- og V12-motorer, anvendelse af lettere komponenter med lavere fiktion i de bevægelige dele, biobrændstof og sågar hybrid-drivliner med start-stop-systemer.

Stephan Winkelmann, CEO for Lamborghini fortæller: "Trods den vanskelige situation i verdensøkonomien er Lamborghini dedikeret til sin miljøpolitik. Vi tror på mulighederne ved den rette fokus og har som mål at reducere CO2 med den størst mulige margin. Vi har derfor fastsat årlige mål som et led i en integreret indsats, der både omfatter vores modeller samt produktionsfaciliteter. Det er vigtige tiltag for Lamborghini og en oplagt mulighed for en langsigtet forretnings- og udviklingsstrategi med det rigtige fokus."