Land Rover er i færd med at udvikle et koncept for gennemsigtige anhængere, der fuldstændig vil eliminere den blinde vinkel, der opstår ved kørsel med campingvogn eller anhænger. Det vil gøre føreren i stand til at se bagfrakommende køretøjer, og samtidig øger det udsynet ved manøvrering.

Prototypen af "Transparent Trailer"-systemet er monteret på en Range Rover, hvor det kombinerer video fra bilens eksisterende Surround Camera System – der omfatter bakkamera og et kamera i hvert sidespejl – med video fra et trådløst digitalkamera, der er monteret bag på anhængeren eller campingvognen. Videosignalerne kombineres derefter for at generere de levende videobilleder, der får anhængeren til at virke gennemsigtig. Når anhængeren kobles på den trækkende bil, vises videosignalet automatisk i bakspejlet i kabinen.

 

Dr. Wolfgang Epple, Director of Research and Technology, Jaguar Land Rover: "Når vi overhaler, kigger vi rent instinktivt i spejlene, men når man kører med anhænger, er udsynet ofte begrænset af store blinde vinkler. Med vores Transparent Trailer-projekt prøve vi at finde måder at give et udsyn, der ikke begrænses af anhængeren, uanset dens form eller størrelse. Vores prototypesystem giver video af meget høj kvalitet uden forvrængning af andre biler eller forhindringer. Det betyder, at føreren får den helt rigtige information til at træffe sikre og effektive beslutninger under kørsel og manøvrer, og det gør kørsel med anhænger mere sikker og afslappet." Under bakmanøvrer vil føreren også kunne se videobillederne fra bagenden af campingvognen eller anhængeren på infotainment-skærmen med vejledende linjer, der gør det lettere at bakke både med bilen og med anhængeren.

CARGO SENSE: Cargo Sense er en innovativ idé til et anhængerovervågningssystem i bilen, der er udviklet til at optimere læsning af last og give mere sikker kørsel med anhænger. Prototypesystemet kombinerer et fjernbetjent videokamera i anhængeren og en måtte med tryksensorer på gulvet, som begge er trådløst forbundet med det trækkende køretøj.

Ud over at hjælpe brugerne med at læsse lasten jævnt og ensartet vil den trykfølsomme måtte også registrere, hvis lasten af kasser, antikke møbler, en klassisk bil eller sågar en værdifuld hest flytter sig i anhængeren på en uventet eller unormal måde under kørslen.
 

Systemet viser i så fald en anmodning om at kontrollere lasten på instrumentpanelet for at advare føreren om, at der er problemer med lasten eller hesten, inden det bliver alvorligt. Levende videobilleder fra kameraet inde i anhængeren kan så vises på infotainment-skærmen i kabinen. En passager vil kunne se billederne, mens bilen kører. Alternativt kan føreren se videoen, mens bilen holder stille, for at vurdere situationen i anhængeren fra førersædet.
 

Dr. Epple tilføjer: "Mange af vores kunder transporterer værdifuld last både i forbindelse med arbejde og fritid, og derfor forsker vi i en række teknologier, der vil gøre det til en bedre og mere sikker oplevelse – for føreren, men også for deres heste. Et permanent videosignal på instrumentpanelet fra anhængeren kan potentielt aflede førerens opmærksomhed fra vejen. I stedet arbejder vi på et mere intelligent system, der kan opdage problemer med hesten i traileren og advare føreren. Ejeren kan så bruge videobillederne til at se ind i traileren og dermed bedre beslutte, om det er nødvendigt at trække ind til siden og se til hesten."

CARGO SENSE APP: Cargo Sense-app'en giver føreren mulighed for kontrollere både anhænger og last, når han eller hun ikke er i nærheden af den. Hvis en hesteejer for eksempel er ude at bese banen til et ridestævne, kan systemet automatisk underrette ejeren via en SMS, hvis hesten bliver urolig, hvis temperaturen i traileren har overskredet det sikre niveau eller hvis der pilles ved traileren.