I forbindelse med den internationale biludstilling i Tokyo viser Lotus Cars en ny specialversion af den agile Exige kaldet Lotus Exige Scura. Scura betyder "mørk" på italiensk og henviser til modellens mørke fremtoning og den fantastiske bløde farve i mat sort nuance. Med et begrænset produktionsantal på bare 35 enheder bliver Lotus Exige Scura særdeles eksklusiv. Lotus Exige Scura er visuelt helt sin egen og forbedringer i performance og reducering af vægten sammenlignet med Lotus Exige S betyder, at Lotus Exige Scura er bygget til at blive kørt af en seriøs kører.

I skærende kontrast til den mørke farve løber tre blankpolerede "Phantom Black"-fartstriber på langs af modellen, mens frontspoileren, der er udarbejdet i kulfiber, ligesom indsugningshuller til oliekøleren, luftindtaget på siden og hækspoileren, hvilket forstærker den karakteristiske attitude, de forskellige mørke elementer bidrager til udseendet.

Direktør for Lotus Cars, Luke Bennett forklarer: "Den nye Lotus Exige Scura er en fabelagtig model, der tilbyder den ultimative adrenalinfyldte oplevelse og en model, der får folk til at dreje hovedet efter den. Vores nuværende Exige-kunder vælger Lotus, fordi vi leverer en uovertruffen køreoplevelse og et dynamisk design og den nye specialversion opfylder i særdeleshed begge sider."

I forlængelse af modellens mørke tema er interiøret i den nye Lotus Exige Scura generøst beklædt med glinsende kulfiber, hvilket både komplimenterer den bløde alcantara og reducerer vægten. De skålformede racersæder og midterkonsollen er beklædt med kulfiber, mens håndbremsen og gearknoppen er behandlet med en speciel bearbejdning, der efterlader en dyb antracitgrå farve. Og naturligvis er alle kulfiber-elementer i kabinen lakeret for at få strukturen i materialet til at stå tydeligt frem.

Men Lotus Exige Scura er mere end kun et karakterfast udseende. Modellen er bygget til livet på racerbanen og dens racerkarakter omhandler en kombination af kræfter og teknologi, der gør den til en seriøs deltager. Lotus Exige Scura er udstyret med den mest kraftfulde motor i Exige-programmet med variabel timing af ventilerne, kompressor og 260 hk. Det maksimale omdrejningstal på 8.000 o/min kan for en kort periode på 2 sekunder løftes til 8.500 o/min og præstationerne er frygtindgydende. 0-100 km/t er overstået på 4,1 sekunder, 0-160 km/t på 9,9 sekunder og topfarten er 245 km/t. Trods sit fartpotentiale er det gennemsnitlige brændstofforbrug imponerende 11,8 km/l med en emissions-udledning på blot 199 g/km.

Motorens enorme fartressourcer ledes ned i baghjulene via en seks-trins manuel gearkasse i aluminium og for at udføre en optimal stående start, har Lotus Exige Scura launch control, mens et variabelt spærredifferentiale sikrer den bedst mulige overførsel af trækkræfter gennem sving. Sidst, men bestemt ikke mindst, er Lotus Exige Scura udstyret med tovejs-justerbar undervogn fra Øhlins, der har 60 mulige kompressioner og 22 rebound indstillinger samt mulighed for justering af ridehøjden.