Machodrøn til favorabel pris

Det er kun et år siden, det legendariske amerikanske bilmærke Dodge blev introduceret i Danmark. Først med den lille mellemklassebil Dodge Caliber, så kom den frække Dodge Viper og 4-hjulstrækkeren Dodge Nitro, og nu har vi så også Dodge Avenger.

Generelt set har det været en succesfuld introduktion af et helt nyt bilmærke i Danmark, fortæller Sales & Brand Manager i Chrysler Danmark, Mikkel Sort. Danskerne har tilsyneladende taget den amerikanske stil til sig, for salget går helt efter planen. Man skal heller ikke se bort fra, at Dodge er et økonomisk attraktivt alternativ til andre gængse modeller i samme klasse, siger Mikkel Sort.

Klar amerikansk attitude.
Dodge Avenger er en mellemklassebil i et markant design med muskuløs hæk, front og skuldre, som signalerer en tydelig amerikansk attitude. I samme stil er den fyldt med en bunke udstyr som aircondition, ESP, fartpilot, justerbart rat, elruder, nedfældeligt bagsæde og seks airbags.

Interiøret er designet ud fra devisen, at form følger funktion med bl.a. komfortable sæder og racerinspireret og logisk opbygget instrumentpanel, og som ekstraudstyr kan f.eks. fås opvarmende eller nedkølende kopholdere samt Avengers revolutionerende MyGIGTM multimedia underholdningssystem, som bl.a. omfatter DVD-afspiller, en 20 GB harddisk, integreret jukebox og DVD-baseret navigation.

I eksteriøret bemærker man de flot svungne tag- og hoftelinjer, den karakteristiske Dodge trådnets kølergrill og de store dobbeltpar halogenforlygter.

Go the Highway.
Amerikanske veje har som regel temmelig skrappe hastighedsbegrænsninger, men man kan roligt tage Dodge Avenger en tur ned på de lidt mere liberale, tyske motorveje, for Avenger kan leveres med to bomstærke motorer:
En 2,0 liters Variable Valve Timing World Engine på hele 156 hestekræfter og en 2,0 liters turbodiesel på 140 hestekræfter.

World Engine er en helt ny familie af tværstillede, momentstærke 4-cylindrede motorer. Variabel Valve Timing blev oprindeligt udviklet til højtydende biler, og den hjælper med at presse mere kraft ud af motoren.

Sikkerhedsmæssigt er Dodge Avenger udstyret med al den nyeste teknologi som seks airbags med multitrins front airbags og windowbags, ESP og meget mere. Dodge Avenger kan leveres i to udgaver: SE og SXT.

- Vi håber selvfølgelig, at Dodge Avenger vil kunne give konkurrenterne kamp til stregen, for bilen har alt, hvad man kan ønske sig af præstationer, fleksibilitet, sikkerhed og god økonomi, slutter Sales & Brand Manager i Chrysler Danmark, Mikkel Sort.