Mazda Kusabi

Mazda viser designkoncept på Frankfurt Motor Show 2003

Mazda afslører en helt ny konceptbil med navnet Mazda Kusabi på Frankfurt Motor Show i starten af september 2003. Mazda Kusabi er en kompakt sportsvogn med en kraftig dieselmotor. Den giver et indblik i Mazda´s overvejelser om en udvidelse af modelprogrammet i det såkaldte B-segment, hvor også Mazda2 befinder sig. Mazda Kusabi fejrer sin verdenspremiere side om side med den helt nye Mazda3, der forventes til salg i Danmark i slutningen af 2003.

Mazda Kusabi
Mazda Kusabi har et unikt formsprog, helt nye udstyrsløsninger og et innovativt adgangssystem til bagagerummet. Oversat fra japansk betyder Kusabi "kile", men ordet betyder også "at give plads til noget nyt". Kusabi er en sportsvogn med et aggressivt design, en miljøvenlig 1,6-liters common-rail dieselmotor og køreegenskaber, der matcher det dynamiske ydre.

Designet er præget af skarpe linjer og store hjul samt markante stødfangere og en udpræget kileform, der strækker sig fra A-stolperne og bagud. Resultatet er en moderne og markant sportsvogn udstyret med en revolutionerende bagklapkonstruktion, der giver let adgang til bagagerummet.

Mazda3
På Frankfurt Motor Show får publikum for første gang mulighed for at se den nyeste Mazda, Mazda3, der forener dynamiske præstationer med udtryksfuldt design og et meget højt niveau hvad angår kvalitet og finish. Mazda3 er den fjerde model i en helt ny Mazda-generation og følger efter de nye Mazda6, Mazda2 og Mazda RX-8. Mazda frigiver de nærmere detaljer om bilen – heriblandt informationer om karrosserivarianter, udstyr og motorer – i forbindelse med Frankfurt Motor Show, der åbner for publikum den 13. september 2003. Mazda3 forventes introduceret på det danske marked i december 2003.