Mitsubishi skal producere flere minibiler til Nissan

De japanske bilproducenter Nissan og Mitsubishi offentliggjorde en såkaldt OEM aftale (Original Equipment Manufacturing), der betyder at Mitsubishi skal producere endnu en minibil med Nissan mærke på fronten.

Mitsubishi har i flere år været én af Japans dominerende producenter af minibiler i den såkaldte ”Kei-klasse”, der er kendetegnet ved kun at have en motor på maks. 660 ccm.

Den nye OEM aftale betyder at Mitsubishi øger deres årlige levering af minibiler til Nissan fra de nuværende 20.000 enheder til 56.000 enheder.

Den nye aftale betyder at Mitsubishi nu også skal levere 36.000 eK-serie mini personbiler udover de 20.000 Minicab mini varebiler Mitsubishi i dag producerer med Nissan mærke og ”Clipper” betegnelsen på. eK vil blive leveret som eK Wagon og eK Sport til Nissan.

Med tilførslen af eK, vil Nissan, der også sælger Moco mini - personbiler, nu have tre mini - bil modeller i deres produktprogram, der vil tiltale et større antal kunder.

For Mitsubishis vedkommende vil aftalen øge mærkets samlede produktion af minibiler og derved forbedre Mizushima fabrikkens samlede produktivitet.

Mitsubishi har leveret i alt 33.300 Minicabs til Nissan fra oktober 2003 til december 2004.

eK Wagon blev introduceret på det japanske marked i oktober 2001 og var ved udgangen af 2004 solgt i 372.000 eksemplarer på det japanske hjemmemarked.