Lamborghini Murciélago er en af de mest enestående og succesfulde supersportsvogne i historien. Og det vil modellen altid være - selvom produktionen nu er ophørt. Faktisk trillede den sidste Lamborghini Murciélago af samlebåndet på fabrikken i Sant'Agata Bolognese den 11. maj, inden den blev leveret til en spændt ventende kunde fra Schweiz. Modellen var en LP 670-4 Superveloce, der stolt bar produktionsnummer 4.099, hvilket bevirker, at Murciélago er den bedst sælgende 12-cylinderede model fra Lamborghini nogensinde.

"End of production" blev fejret ved en særlig begivenhed på fabrikken den 5. november 2010 med en særudstilling af de mest ikoniske V12-modeller fra Lamborghinis historie samt en parade gennem byens gader. Tidligere supersportsvogne som Lamborghini 350 GT, Lamborghini Miura, Lamborghini Countach og Lamborghini Diablo eskorterede en Lamborghini Murciélago LP 670-4 Superveloce ud af fabriksporten på en symbolsk sidste tur.

"I næsten et årti har Lamborghini Murciélago været vores stolte ikon og modellen har været enorm succesfuld," fortæller Stephan Winkelmann, CEO hos Automobili Lamborghini. "Murciélago indkapsler de rendyrkede rå værdier Lamborghini er kendt for. Modellen er i sandhed ekstrem, kompromisløs og umiskendelig italiensk. Det har allerede gjort modellen til en legende, men Lamborghini historien fortsætter. I 2011 tager vi et stort spring ind i fremtiden med afløseren til Murciélago. Og vanen tro for modellen den mest innovative teknologi og naturligvis et i sandhed helt enestående design".

Siden introduktionen i 2001 er der bygget 4.099 eksemplarer af Lamborghini Murciélago. Et imponerende antal set i sammenligning med de foregående V12-modeller Miura, Countach og Diablo. Den sidste Murciélago var den specielle Superveloce-version med 670 hk fra den kraftfulde V12-motor. En udbredt brug af kulfiber og andre eksotiske letvægtsmaterialer har skåret 100 kilo af egenvægten og designet er endnu mere skarpt og kantet. 0-100 km/t tager blot 3,2 sekunder og den voldsomme acceleration fortsætter hele vejen op til 342 km/t.

Selvom mange Lamborghini fans begræder modellens forsvinden, så er Lamborghini klar til at begynde et helt nyt kapitel i firmaets historie. I 2011 venter nemlig afløseren og Lamborghini byder velkommen til en ny legende blandt de største supersportsvogne ...