Den 28. april er det præcis 115 år siden at Vilhelm Nellemann åbnede cykelforretning i Brødregade i Randers og derved tog første skridt på vejen mod det, der senere skulle blive til et af branchens største og ældste bilvirksomheder. Blot få år efter at den første cykel var leveret til sin glade nye ejermand, kom de første biler ind i billedet, da den driftige forretningsmand importerede sin første Minerva. Gennem årene har mange bilmærker været inde over den stadigt voksende koncern, der den dag i dag stadig er familieejet og drevet.

Nellemann har i dag importen af Kia, Isuzu og Aston Martin, har adskillige detailbutikker over hele landet, hvor der ud over Kia forhandles bl.a. Ford, Nissan og Fiat. Senest tilkommet er en stor ny Volvo Flagshipstore på Østerbro i København, der snart følges af en endnu en Volvo forretning i koncernens filial i Roskilde. Herudover står Nellemann bl.a. bag leasingselskabet Nellemann Leasing og har desuden rettighederne til det klassiske billøb CHGP, der i år for tredje år i træk afvikles på Bellahøj i starten af august måned.

At runde mere end et århundrede i en af de mest omskiftelige og krævende brancher, der findes, er lidt af en bedrift. CEO i Nellemann Holding, og fjerde generation i familien, Jacob Nellemann tilskriver koncernens succes lige dele hårdt arbejde og omstillingsparathed: ”At vi har kunnet være toneangivende i så mange år har sin begrundelse i, at virksomheden gennem årene har forstået at forny sig, når omstændighederne krævede det. Der skal nytænkning til, og en konstant vilje til at lade sig forandre, hvis man vil præge udviklingen.”

Omstillingsparathed er imidlertid kun en af flere brikker, der skal til for at lægge det store bilpuslespil. En anden meget vigtig faktor er det menneskelige element, og også her har Nellemann en klar vision om at vedblive at være blandt landets bedste – såvel internt som eksternt.

Nellemann Koncernen beskæftiger i dag ca. 250 medarbejdere med både inden- og udenlandske aktiviteter og har en årlig omsætning på godt 2 mia. dk.

Et stort tillykke til Nellemann koncernen her fra Biltorvet.