Den nye Bentley Continental GT Speed har fokus på høj ydelse og adræt handling og er til dato den mest kraftfulde model, Bentley har produceret.

Såvel de nye Bentley Continental GT som Bentley Continental GT Speed modellers eksteriør er alle karakteriseret af bredere og lavere luftindtag samt et mere opretstående kølergitter. Netop dette sørger for øget luftgennemstrømning til den mere kraftfulde Continental GT Speed model. Hos Continental GT Speed modellen med W12 motoren og 610 HK er der endvidere tale om 15% større moment og 9% større ydelse end Continental GT modellen. Motorens effektivitet er blevet optimeret ved hjælp af lavere friktion, letvægtskomponenter samt et nyt motorstyringssystem, hvilket har resulteret i en exceptionel ydelse. En topfart på 326 km/t og en acceleration fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder.

Continental GT Speeds høje ydelse suppleres af den unikke karrosseristivhed, som giver strammere handling og forbedret agilitet og de nye og bredere 9.5J 20” hjul og Pirelli performance dæk, der er standard. Keramiske karbonbremser kan fås som ekstraudstyr. Designfeatures såsom det mørke frontgitter og større sportige afgangsrør understreger Continental GT Speeds sportige karakter.

Inspirationen til Continental GT Speed er kommet fra de legendariske ”Speed” modeller, der dukkede op for første gang i 1923. Den 3-liters Bentley havde allerede etableret Bentleys ingeniørmæssige overlegenhed hvad angik vejgreb, handling og bremseevner, men firmaets grundlægger W.O. Bentley så potentialet i en mere kraftfuld udgave rettet mod køreentusiasten, der krævede overlegen ydelse. Hans svar, den 3-liters ”Speed Model” med tilhørende to SU karburatorer og en højere komprimeret motor, som blev en af de mest eftertragtede Bentley´er nogensinde.

Både Continental GT Speed og den 560 HK Continental GT er blevet forbedret betydeligt for at reducere brændstofforbrug og CO2 udslip. Continental GT forbliver forbløffende hurtig – topfarten er fortsat 318 km/t, og accelerationen fra 0-100 km/t sker på bare 4,8 sekunder.

Den firehjulstrukne Continental GT ændrede markedet for luksus coupé´er og repræsenterede det første skridt på vejen for Bentleys renæssance. Siden lanceringen har man imødekommet kravet om en mere sportig udgave af Continental GT først med den succesfulde introduktion af 2005 Continental GT Mulliner Driving Specification og siden med den begrænsede produktion af Continental GT Diamond Series i 2006, som markerede Bentleys 60-års jubilæum i Crewe. Nu vil kunder med lanceringen af Continental GT Speed nyde godt af en yderligere valgmulighed. Bentleys adm. direktør Dr. Franz Josef-Paefgen byder udvidelsen af Continental GT modellen velkommen: ”Bentley Continental GT er et yderst succesfuldt og moderne Bentley ikon. Den nye Continental GT Speed bygger med sin skarpere karakter og sportigere køreegenskaber videre på denne succes”.

Bentley Copenhagen forventer at levere de første eksemplarer af Bentley Continental GT Speed allerede i begyndelsen af 2008.