Med lanceringen af en helt ny Bentley Continental GT viser Bentley nye spændende muligheder i en af verdens mest anerkendte modelnavne - Continental-serien. Den særdeles succesfulde Bentley Continental GT blev introduceret i 2003 og markerede det første skridt i Bentley-renæssancen samtidig med at modellen definerede et helt nyt segment. Det var en luksuriøs GT, der kombinerede en excellent anvendelighed med Bentleys anerkendte grand touring værdier.


Den nye Bentley Continental GT bygger videre på forgængerens succes, men i endnu højere grad indkapsles essensen i en Bentley. Således sætter modellen de højeste standarder i design, luksus, håndarbejde, dynamisk performance sammen med anvendelighed og raffinement.

Et smukt udformet nyt karrosseri tilfører den nye Bentley Continental GT et endnu mere sprødt, mere karakterfast fremtoning. Den klassiske Bentley kølergrill står mere oprejst, mens forlygterne, i det traditionelle firelygte-format, har iøjnefaldende detaljer, som anvendelsen af LED teknologi. Bagtil er de velkendte røde LED lygter forlænget rundt om bagenden, hvormed formen på den nye coupé fremhæves yderligere. Endvidere er sporvidden udvidet med 41 mm fortil og 48 mm bagtil. Omfattende tests i vindtunnel har medført, at designet på den nye Bentley Continental GT er mere aerodynamisk end forgængerens. Det er lykkes Bentley at sænket cw-værdien til blot 0,33 Cd, som følge af modifikationerne ved skærmkasserne og undervognen. De mange forbedringer har samtidig betydet en højere grad af stabilitet ved høje hastigheder. 

Sædvanen tro viser interiøret i Bentley Continental GT for alvor det høje kompetenceniveau hos Bentleys dygtige håndværkere og kabinen domineres af naturblødt læder, der elegant sammensættes med ædle træsorter. De unikke "Cobra"-designede sæder er yderst komfortable takket været anvendelsen af de nyeste materialer og en særlig type af skum, der ved første berøring virker bløde og indbydende, men over en længere periode udmærker sig ved en uovertruffen god komfort. Sæderne, der kan bestilles med ventilation og massagefunktion er mindre end tidligere hvilket har medført, at benpladsen ved de to individuelle bagsæder er øget med hele 46 mm.

 


Den nye Bentley Continental GT kommer med to karakteristiske motorer. Foruden en opdateret udgave af den anerkendte 6,0-liters W12-motor vil en ny 4,0-liters V8-motor blive introduceret i slutningen af 2011. Dermed opfylder Bentley sin miljøstrategi, idet V8-motoren reducerer udledningen af CO2 med 40 procent.  Begge motorer er koblet sammen med Bentleys avancerede firehjulstræksystem, der nu fordeler motorens kræfter med 40:60, hvilket forstærker de dynamiske køreegenskaber, minimerer understyring og giver den entusiastiske chauffør mulighed for at balancere bilen via en præcis speederespons.

W12-motoren yder 575 hk og 700 Nm og benytter Bentleys innovative FlexFuel teknologi. Således er motoren både i stand til at køre på bioethanol, almindeligt brændstof eller en kombination af de to. Et computersystem sikrer, at motoren uanset blandingsforhold altid yder 575 hk og 700 Nm, hvilket er nok til at accelerere fra 0-100 km/t på 4,6 sekunder og topfarten er 318 km/t.