Alfa 159 har altid været kendetegnet ved sin saft og kraft kombineret med et ualmindeligt stilrent italiensk bildesign. Det ændres der ikke på med en helt ny benzinmotor, tværtimod, den yder nemlig mere, samtidig med at den forbrænder mindre. Tilmed kommer den ny Alfa Romeo til at bære den i Alfa sammenhæng nærmest legendariske 1750 betegnelse, hvilket må formodes at ramme lige i hjertet på Alfisterne.

Den spritny 200 hestes 1750 TBi benzinmotor afløser både 2.2 JTS og den store 3.2 V6 motor. Og det er der god grund til. Den nye 1750 TBi motor yder mere end den gamle 2.2 maskine, og stillet over for V6’eren får man næsten samme moment og præstationer, men der er den store forskel, at benzinøkonomien er markant bedre i 1750 TBi. Derudover er den nye Alfa 159 1750 TBi i vanlig Alfa stil pakket med lækkert udstyr.

”Den rendyrkede Alfa-fornemmelse går rent igennem i Alfa 159 1750 TBi, ydelsen svarer til en god treliters benzinmotor, og det kan mærkes bag rattet. At bilen derudover er fyldt med udstyr er kun med til at forstærke køreglæden i 159´eren,” siger Steffen Holm, pressechef for Fiat Group Automobiles Denmarks A/S.

1750-betegnelsen har tidligere præget andre ypperlige biler fra Alfa Romeo som f.eks. den kendte 1750 GT Veloce.  Betegnelsen er derfor også en fin cadeau til Alfa 159, der i forvejen betragtes som en bil for ægte feinschmeckere.

Avanceret teknologi fra yderst til inderst
Den avancerede motor indeholder en mængde spændende teknologi såsom direkte benzinindsprøjtning, variabel timing på både indsugnings- og udstødningsknastakslerne, en helt ny type turbolader samt en meget avanceret motorstyring. Ud over de enestående præstationer med høj ydelse, et enormt drejningsmoment samt det lave forbrug overholder motoren allerede nu de strenge Euro5-krav for tilladte udstødningsemissioner, som træder i kraft ved årsskiftet.

På udstyrssiden går man heller ikke tomhændet hjem med Alfa 159 1750 TBi – langt fra. Bilen har blandt andet Blue&Me med  Bluetooth®, media player med USB-port, ratbetjening og otte højtalere. Dertil kommer el-ruder for og bag, regnsensor, tre-trins sædevarme, automatisk nedblænding af bakspejl, for ikke at tale om syv airbags og de 17” alu-fælge, der følger med som standard.

Takket være den nye stærke motor, det høje udstyrsniveau og det smukke karakteristiske design vil Alfa 159 1750 TBi med garanti høre til blandt de mest attraktive biler i firmabilsklassen. Køreglæden og signalværdien i Alfa 159 1750 TBi er kort sagt ekstraordinær.

”Alfa 159 1750 TBi er for bilelskere, der ønsker at forkæle sig selv, både når vi taler om komfort og udstyr. Og vil man gå hele vejen, kan man opgradere med den sportslige TI pakke, der byder på 19” alu-fælge, sportssæder i sort læder, let sænkning, sideskørter og meget andet godt til rigtige kendere,” siger Steffen Holm.