Alfa Romeos seneste pletskud, Giulietta, er kommet godt fra start i Danmark, hvor mange danskere ikke overraskende har forelsket sig i den uimodståelige italienske skønhed, der fik en flot andenplads i kåringen af Årets Bil både herhjemme og i Europa. Nu fås Giulietta med en ny dieselmotor med 140 hk, et imponerende drejningsmoment samt et brændstofforbrug og CO2-udslip, der bestemt også er værd at bemærke.

Akkurat som det kendetegner en rigtig Alfa, vækker også den nye Alfa Giulietta følelser. Med sit sublime italienske design og sine fantastiske køreegenskaber får den hjertet til at slå lidt hurtigere hos den, der sidder bag rattet. Det har mange danskere allerede fået øjnene op for – og både danske og internationale motorjournalister har anerkendt, at Alfa Romeo endnu engang har skabt et mesterstykke. Det vidner ikke mindst den flotte andenplads i Årets Bil-kåringen om, hvor kapløbet om førstepladsen var helt tæt.

Nu udvider Alfa Romeo udvalget af Giulietta’er med en ny dieselmotor – en 2.0 JTDm med 140 hk, en tophastighed på 205 km/t og en acceleration fra 0-100 km/t på ni sekunder. Drejningsmomentet ligger helt i top med 350 nm. ved kun 1.750 omdr./min., og den nye motor er naturligvis udstyret med partikelfilter.

Som bekendt har Alfa Romeo også fokus på miljø og brændstofforbrug, og af samme årsag kan du køre helt op til 22,2 km/l med den nye dieselmotor med en CO2-udledning på kun 119 g/km. Til at hjælpe med at begrænse forbruget er det smarte Start&Stop-system standard.

Også sikkerheden er der gjort meget ud af i Giulietta med sikkerhedsudstyr som nakkestøtter med anti-whiplash-effekt, selealarmer ved samtlige pladser og seks airbags. Alfa Giulietta har da også opnået de prestigefyldte maksimale fem stjerner i EuroNCAP’s sikkerhedstest og er en af de sikreste biler i sin klasse.

Den nye 2.0 JTDm-motor kommer i to udstyrsnivauer – Progression og Distinctive. Progression indeholder bl.a. aircondition, cruise control, Alfa DNA-system samt ESP med Hill Holder til 342.700 kr. Med Distinctive udgaven får du yderligere bl.a. alu-fælge, to-zoners klimaanlæg, læderrat med ratbetjening af radioen samt tågeforlygter, til en pris af 362.700 kr.