Land Rover har løftet sløret for verdens første kompakte luksus SUV-cabriolet. Range Rover Evoque Convertible kombinerer Evoques markante design og raffinement med omfattende udstyr og et avanceret foldetag. Resultatet er en kompromisløs cabriolet til alle årstider.

Den oprindelige Range Rover Evoques banebrydende og unikke design danner udgangspunkt for en elegant cabriolet, og den nye model er topmodel i Evoque-serien som den mest eksklusive og alsidige cabriolet i verden.

Som det femte medlem af Range Rover-familien – og den første cabriolet nogensinde – kombinerer den attraktive nye model traditionel Range Rover-luksus med et markant firesæders-design og alsidig opbevaring.

Range Rover Evoque Convertible er udviklet i henhold til Land Rovers mest krævende standarder, hvilket sikrer exceptionel strukturel styrke, skelsættende raffinement, enestående sikkerhed og uforlignelig alsidighed.

Gerry McGovern, Land Rover Design Director og Chief Creative Officer: "Range Rover Evoque Convertible er en bil til alle årstider. Det unikke og markante design og teknik i verdensklasse giver en ny dimension til Range Rover-familien, der gør den endnu mere attraktiv og giver den bredere appel. Det globale SUV-marked ventes at vokse med 20 % i løbet af de næste fem år, og Evoque Convertible vil spille en vigtig rolle i fortsættelsen af Range Rovers 45-årige succeshistorie som pioner i en helt ny SUV-klasse. ”.

Evoque Convertibles smukke udvendige design er muligt takket være et avanceret stoftag, der er formet i en skarpt defineret silhuet, som er tro mod det oprindelige design. Z-foldemekanismen er plan med den bageste del af karrosseriet, og det gør den elegant og enkel at se på, når taget er nede. Stoftaget er det længste og bredeste på nogen bil på det aktuelle marked.

Det fuldautomatiske tag foldes sammen på 18 sekunder og kan hæves på 21 sekunder ved hastigheder på op til 48 km/t. Det lukkede tag giver et højt niveau af raffinement med et lag af akustisk isolering, der sikrer samme komfort i kabinen som i Coupé og 5-dørs-udgaven af Evoque. Desuden påvirker tagets placering ikke bagagerummet, der med 251 liter giver større praktisk anvendelighed end nogen anden cabriolet.

I den eksklusive kabine er en helt ny 10,2" touch screen med høj opløsning og Jaguar Land Rovers næste generation af infotainmentsystemet InControl Touch Pro nu tilgængeligt, for første gang i en Land Rover. Det effektive og hurtige InControl Touch Pro indeholder navigation og et førsteklasses lydsystem.

Sikkerheden har også fået opmærksomhed med aktive styrtbøjler, der er skjult i den bageste del af karrosseriet. To aluminiumsstænger aktiveres i løbet af 90 millisekunder, hvis uheldet er ude, og bilen ruller rundt. Det giver effektiv beskyttelse af alle personer i bilen.

Der er adgang til Land Rovers fulde program af lette 4-cylindrede benzin- og nye dieselmotorer i aluminium. Den potente Si4-benzinmotor med 240 hk leverer enestående ydelse og raffinement i den helt nye Evoque Convertible.

Dieselydelse leveres af Land Rovers nye 2,0-liters 150 hk og 180 hk Ingeniummotorer, der byder på ekstremt effektiv og raffineret ydelse med et brændstofforbrug på op til 17,5 km/l og CO2-udledning helt ned til 149 g/km.

Evoque Convertible har Land Rovers velkendte All-Terrain egenskaber i verdensklasse med de samme teknologier som Coupé og 5-dørs Evoque. Firehjulstræk kombineres med Land Rovers 9-trins automatgearkasse, Terrain Response-system, Wade Sensing og All-Terrain Progress Control, der gør Evoque Convertible til en cabriolet til alle årstider.

Den nye Range Rover Evoque Convertible vil blive produceret på Land Rovers fabrik i Halewood i Storbritannien sammen med Coupé og 5-dørs udgaverne af Evoque. Den nye Range Rover Evoque Convertible kommer på markedet i foråret 2016 på mere end 170 markeder verden over.