Netop nu løber 2015-udgaven af Los Angeles Auto Show af stablen. Det markerer Fiat ved at bringe et bilikon tilbage. Den italienske bilproducent præsenterer den helt nye Fiat 124 Spider på udstillingen.

Den første Fiat 124 Spider blev lanceret i 1966, og det er med dyb respekt for designklassikeren, at den populære roadster har fået nyt liv. Som det var tilfældet med originalen, byder den nye Spider på umiskendelig køreglæde og elegant italiensk design. I kombination med kraft fra den stærke turbomotor, en avanceret undervogn og den nyeste teknologi giver det en kompakt, let og yderst sportspræget topersoners roadster.

Under motorhjelmen ligger en potent firecylinders 1,4 liters MultiAir turbomotor, der yder 140 hestekræfter og har et drejningsmoment på hele 240 Nm. Spideren har baghjulstræk og en meget præcis sekstrins gearkasse. Forhjulsophænget er et double wishbone-ophæng, og bagtil er et multilink-ophæng, som er udviklet specifikt med henblik på øget stabilitet, når bilen bremser eller drejer. Som helhed er bilen er designet med henblik på lav tyngde og optimal vægtfordeling, og styretøjet er let og reagerer hurtigt og direkte. Alle disse elementer giver en dynamisk køreoplevelse i særklasse; klassisk italiensk køreglæde!

Elegant roadster
Fiat 124 Spider er en klassisk roadster med en meget letbetjent kaleche. Det tager få øjeblikke at pakke kalechen ned, så man hurtigt er klar til kørsel med vind i håret, når vejret indbyder til det.

Spideren er designet på Fiats Centro Stile i Torino og er på flere punkter en moderne genfortolkning af den oprindelige model, som vidt og bredt betragtes som en af ??Fiats smukkeste biler gennem tiden. Den ligger lavt og har klassiske smukke linjer og velafbalancerede proportioner mellem kabine og motorhjelm.

Detajler som kølergrillen med sekskantet gitter, langsgående forhøjningner på motorhjelmen samt de skarpe horisontale baglygter er klare referencer til den historiske Spider. Interiøret er designet med fokus på komfort for både fører og passager med materialer af højeste kvalietet. Med ergonomi for øje er kabinen indrettet som et racerbilscockpit med nem betjening af rat, pedaler og gearskift under kørslen.

Den fås i to udstyrsniveauer: 124 Spider og 124 Spider Lusso (som betyder luksus på italiensk). Udstyrsmulighederne omfatter bl.a. adaptive forlygter og bakkamera, 7” touchscreen display med DAB radio, multimediekontrol, Bluetooth, opvarmede sæder og nøglefri adgang. Et lydsystem fra Bose med ni højttalere giver mulighed for overlegen lydkvalitet selv med toppen nede.

Fiat 124 Spider kommer i otte farver, som alle er tro mod den klasisske 124 Spider, blandt andet Rosso Passione (solid rød), Nero Vesuvio (sort metallic) og Azzurro Italia (azurblå metallic).