To modelgenerationer og flere end 1,2 mio. biler er der hidtil produceret af Golf Variant. Nu kommer der en ny. Tredje generation Golf Variant præsenteres i weekenden d. 17.-18. august.
Som hidtil vil den nye Golf Variant være kendetegnet af ideale forhold mellem indre og ydre dimensioner. Netop dét har været succesformlen for de tidligere, og det fortsætter i den nye generation. Fremragende kabine- og bagagerumsplads indenfor overskuelig udvendig størrelse. Med bagagerumsnet i brug har den nye Golf Variant selv med fem passagerer et bagagerumsvolumen på 690 liter (505 liter uden). Er der ikke brug for bagsædet, kan det fældes ned og efterlader dermed et varerumsvolumen på hele 1550 liter indenfor den 4,56 m lange bil.

En syntese mellem nye og klassiske stilelementer er karakteristisk for det nye design. Den nye Variant har et bagparti, der viser en helt ny side af Golf. Mens baglygterne på de øvrige modeller går delvis ind i bagklappen, er de derimod integreret i bagskærmen på Golf Variant. Optisk fremhæver det den store indlæsningsbredde.

Når Golf Variant lanceres, bliver det med to benzin- og to TDI motorer. Benzinmotorerne er på 102 HK henholdsvis 140 HK. Nyt i forbindelse med 140 HK motoren er, at Golf Variant dermed er den første og eneste af sin slags i verden med en TSI motor teknologi. Dvs. med anvendelse af både kompressor og turbo, ”Twincharger”, der forener høj ydelse, god brændstoføkonomi og lavt CO2-udslip.

Næsten samme ydelser har de to dieselmotorer: 105 HK henholdsvis 140 HK. De er blandt de mest brændstoføkonomiske – og de mindst forurenende - motorer, der findes. Den mindste af dieselmotorerne har lavest brændstofforbrug svarende til 19,2 km/l (CO2: 137 g/km), og selv den store motor er både økonomisk og miljøvenlig. Det er en 2,0 l TDI motor, der præsterer en tophastighed på 205 km/t og lader Golf Variant køre 17,8 km/l i gennemsnit (CO2: 148 g/km).

Golf Variant kommer i to udstyrsversioner: Trendline og Sportsline. Begge er topudstyrede med såvel fuldt aktivt som passivt sikkerhedsudstyr, semiautomatisk klimaanlæg og andet komfortudstyr, der gør kørsel og ophold i bilen sikkert, komfortabelt og rart. Derudover har Sportline versionen bl.a. 16” alu-fælge, sportssæder, læderpakke og sportsundervogn. Udover det omfattende standardudstyr, tilbydes Golf Variant bl.a. med to forskellige DK-pakker: Enten Top-pakken med fuldautomatisk klimaanlæg, vinterpakke, tågelygter og kørecomputer eller Business-pakken med parkeringssensorer, fleksibelt passagersæde, armlæn for og bag, multifunktionsrat med læder og dæktrykskontrol. Prisen på DK-pakkerne er kr. 9.990 hver.

Priserne på Golf Variant:


Benzin motorer:
Trendline 1,6 l, 102 HK Kr. 278.212
Sportline 1,4 l, 140 HK TSI Kr. 342.802

TDI motorer:
Trendline 1,9 l, 105 HK Kr. 307.453
Sportline 2,0 l, 140 HK Kr. 379.982

Golf Variant kan opleves hos alle autoriserede Volkswagen-forhandlere i weekenden d. 17.-18. august, hvor der er Åbent Hus.