En stationcar med nye innovative løsninger

Den nye Honda Accord Tourer er bygget til den mere design- og præstationskrævende del af markedet. Det betyder samme krævende kundegrupper som for den nye Honda Accord, som blev præsenteret på Paris Motor Show. Derfor kendetegnes stationcaren af et velafbalanceret chassis, en perfekt form og finish samt en personlig stil og en præstation i topklasse.En helt ny løsning er "etgrebs"-bagsædet, et bagsæde som for første gang nogensinde kan fældes ned i en eneste bevægelse. En anden løsning er den automatiske bagklap, som kan åbnes og lukkes helt ved hjælp af et enkelt tryk på en knap. Dette er et par eksempler på de praktiske løsninger i den nye Honda Accord Tourer, som lanceres næste forår.

Motorer
Kraften leveres af en 2,0- eller 2,4-liters motor på henholdsvis 155 hk (114 kW) og 190 hk (140 kW). Afhængigt af valget af motor er stationcaren udstyret med en 5- eller 6-trins manuel gearkasse. Det er dog også muligt at få en 5-trins automatisk gearkasse med sekventielt sportsskifte. Begge motorer bygger på DOHC i-VTEC-teknologien, som giver en høj og jævn motoreffekt i hele omdrejningstalområdet med en meget god brændstoføkonomi og lave emissionsværdier. Begge motorer er desuden miljøgodkendte i henhold til EU2005.

Personligt design hånd i hånd med førsteklasses lasteevneDen nye Honda Accord Tourer forbinder det dynamiske og smarte med det praktiske. Den nye udfordrer fra Honda vil uden tvivl være en af de mest gennemførte stationcars på markedet. Akselafstanden er forøget med 50 mm og længden med 85 mm. I kombination med det specielle, kompakte baghjulsophæng opnås en lasteevne, der ikke ses bedre i klassen. Med alle sæder på plads svarer bagagerummet til 576 liter (VDA). Kapaciteten forøges til hele 921 liter, når "etgrebs"-bagsædet fældes ned.

Automatisk bagklap
Den næste innovation er den elektriske bagklap. Den åbnes og lukkes lynhurtigt ved at trykke på tændingsnøglens centrallåsknap eller knappen på undersiden af bagklappen. Bagklappen kan naturligvis også åbnes og lukkes manuelt, og en række sikkerhedsmekanismer er integreret i systemet.

Sikkerheden i centrum
Stationcaren har desuden både front- og sideairbags og er forsynet med Hondas nyudviklede sidebeskyttelsesgardiner. Disse udløses utroligt hurtigt og beskytter effektivt alle passagerer, fra børn til voksne, uanset størrelse og fysik og uden at forårsage indirekte skader.Chassiset kendetegnes også af et højt sikkerhedsniveau og reaktionsvillige køreegenskaber og understøttes af et velafbalanceret karrosseri og en høj vridningsstabilitet. Alle modeller er udstyret med ABS, EBD og bremsekraftforstærker. Den nye 2,4-liters stationcar er desuden forsynet med VSA (Vehicle Stability Assist).

Den nye Accord stationcar lanceres i Japan i løbet af efteråret. Den kommer til Norden i løbet af foråret 2003.