Mazda Motor Corporation har netop bekræftet, at Sedan-versionen af den helt nye Mazda3 får verdenspremiere på Los Angeles Auto Show fra 19. november 2008. Den nye Mazda3 Sedan skal også sælges i Europa sammen med en 5-dørs hatchback-version, der præsenteres ved en senere lejlighed. Der er endnu ikke fastlagt et introduktionstidspunkt for den nye Mazda3 i Europa.

Den nye Mazda3 er udviklet med henblik på at give en mere raffineret og sportslig køreoplevelse, samtidig med at brændstoføkonomien er forbedret og støjniveauet sænket betydeligt. Miljøvenlig teknik og et højt aktivt og passiv sikkerhedsniveau har også stået i forgrunden ved udviklingen helt i tråd med Mazdas langsigtede strategi. Nøgleordene herfor er "bæredygtig Zoom-Zoom", der går ud på at forstærke bilernes miljø- og sikkerhedsmæssige egenskaber uden at gå på kompromis med køreglæden.

Hertil kommer et nyt udtryksfuldt design med mange af de designelementer, der også kendetegner Mazdas seneste modeller som f.eks. Mazda6 og Mazda2.

Mazda3 er en meget vigtig bil for Mazda, idet den hidtil har stået for næsten en tredjedel af det totale Mazda salg verden over. Den nuværende Mazda3 er siden sin introduktion i 2003 solgt i mere end 1.8 millioner eksemplarer i over 100 forskellige land og har vundet mere end 90 priser. Blandt andet blev den kåret til Årets Bil i Danmark 2004.