BMW er klar med en helt ny udgave af deres Clubman model. Modellen havde verdenspremiere i Berling tidligere i dag, og her forklarede Peter Schwarzenbauer - medlem af bestyrelsen i BMW AG og ansvarlig for MINI - hvordan han ser udviklingen af MINI brandet: "Siden begyndelsen i 1959, har MINI brandet altid stået for ideer, inspiration og passion. Dette vil ikke ændre sig. Den nye MINI Clubman er symbolet på vores redefinerede brand-filosofi. Vi vil i fremtiden fokusere på fem modeller med stærke og individuelle karakterer. Samtidigt åbner vi op for nye ideer og nye forretningsområder, samt en udvikling af mærkets visuelle identitet".

Den nye visuelle identitet ses blandt andet på et redesignet logo og nyt marketingkoncept.

Dansk design
Danske Anders Warming, der er født i Gentofte ved København, startede sin karriere i BMW Group i 1997, og har siden 2011 stået i spidsen for MINI Design-afdelingen i München. Anders Warming udtalte ved premieren: "Jeg har tegnet biler hele mit liv, og er meget inspireret af dansk design. Den nye MINI Clubman er resultatet af emotionelt design, smarte løsninger og ekstremt mange muligheder for individualisering. Bilen byder på maksimal plads indenfor med et minimalt ydre.".

Autentisk køreglæde
Når MINI Clubman lanceres i Danmark ultimo oktober, fås den med tre forskellige motorer:

MINI Cooper Clubman: 3-cylindret benzinmotor, 136 hk, 19,6 km/l, CO2: 118 g/km
MINI Cooper S Clubman: 4-cylindret benzinmotor, 192 hk, 16,1 km/l, CO2: 144 g/km
MINI Cooper D Clubman: 4-cylindret dieselmotor, 150 hk, 24,4 km/l, CO2: 109 g/km

Ifølge MINI er den ægte køreglæde intakt og den for MINI så velkendte gokart-følelse ligeså. Dette er sikret gennem en unik affjedringsteknologi, vægtoptimeret konstruktion samt højt niveau af stivhed i karrosseriet. Derudover er elektromekanisk styring med Servotronic standard.

6-trins manuel gearkasse er standard, og for første gang i en MINI kan der vælges en 8-trins Steptronic automatgearkasse (MINI Cooper S Clubman og MINI Cooper D Clubman). Ydermere fås der til MINI Cooper S Clubman en sportsautomatgearkasse. Til MINI Cooper Clubman kan der tilvælges en 6-trins Steptronic automatgearkasse.

Nyfortolkning
Der er tale om en ny fortolkning af Clubman'en. Bilen har en lang silhuet med fire sidedøre og en skulderlinje, der understreger bilens længde og tyngdepunkt. Den har en stejl bagende med de karakteristiske splitdøre, der som ekstraudstyr kan åbnes individuelt ved at stikke foden ind under kofangeren.

Bilen er 4.253 mm lang (+292 mm), 1.800 mm bred (+117 mm), 1.441 mm høj (-12 mm), og akselafstanden er 2.670 mm (+123 mm).

Bagagerummet rummer mellem 360 og 1.250 liter.