Ny Opel Agila er en af verdens mest sparsommelige fem sæders biler

Med et CO2 udslip pr. km på 120 gram for både benzin- og dieselmotorer ligger den nye Opel Agila i top, hvad brændstofbesparelse angår.

Når Opel Agila kommer på markedet i løbet af foråret, bliver den en af de mest brændstofbesparende biler på det danske marked. Både med dieselmotor og benzinmotor kommer bilen ned på 120 gram CO2 pr. kilometer.  Med 1,0 benzinmotor kører Agila 20 km/l ved blandet kørsel og med 1,3 CDTI dieselmotor er forbruget 22,2 km/l. I begge tilfælde svarer det til 120 gram CO2 pr. kilometer. Forklaringen på at CO2 udslippet er det samme trods forskelligt forbrug er, at energiindholdet er højere i dieselolie end i benzin. Hver liter dieselolie, der forbrændes, producerer ca. 2,66 kilo CO2, hvor det kun er ca. 2,35 kilo CO2 for en liter benzin. Det højere energiindhold i dieselolie er også noget af forklaringen på, at dieselbiler normalt kører længere på literen end en tilsvarende benzinbil.

I modsætning til flere andre biler med samme lave brændstofforbrug er Agila en ægte fem sæders bil med tre 3-punkts sikkerhedsseler ved bagsædet og 5 døre som standardudstyr. Udregnet pr. sæde er CO2 udslippet helt ned på 24 gram pr. kilometer, når der sidder fem personer i bilen. Det er værdier, der kan måle sig med en 50 personers dieseldrevet bus med alle sæder i brug.