Fiat introducerer nu den lille smarte bybil Fiat Panda i en fræk og sporty udgave. Det nyeste medlem af Panda-familien yder hele 100 hk, har en sportslig motorrespons og styrereaktion samt et udstyrsniveau, der er en rigtig gaderacer værdigt.

Er man til små sporty biler med masser af power, bør man lige nu kigge forbi sin lokale Fiat-forhandler og opleve den nye Fiat Panda 1.4 16v 100 HP. Bilen går under navnet Panda 100 HP, dels fordi det er mere mundret, dels fordi det siger ganske meget om den lille rappe bil. Der er nemlig tale om en bil med en kvik 100 hestes motor, hvilket er hele 40 hk mere end i den ”almindelige” Panda.

”Den nye Panda 100 HP er en rigtig lille GTI. Her får du masser af motorkraft og køreglæde oven i alle de praktiske egenskaber, der generelt karakteriserer Panda’en. Panda 100 HP lægger sig godt op ad Fiats mangeårige tradition for at bygge sjove og små biler med en god portion italiensk charme og gode køreegenskaber,” siger brand manager i Fiat Automobiler Danmark A/S, Michael Thorø.

Der er altså masser af power for pengene i den nye Panda i modsætning til de fleste andre modeller i samme segment. Derfor positionerer Panda 100 HP sig også konkurrencemæssigt i højere grad i forhold til de lidt større biler i det såkaldte B-segment.

Designmæssigt har den nye Panda 100 HP fået et løft i en mere ung og sportsligt retning. Som standard har den bl.a. indfarvet tagspoiler, skørter, 15” alu-fælge, integrerede tågeforlygter og udstødningsrør i krom. Rattet er læderbetrukket, og instrumentbordet er en nuance mørkere end i de foregående versioner og har detaljer i krom. Også sæderne har, både i form og farve, fået et mere eksklusivt og sporty look. Desuden er farveskalaen for bilens ydre blevet udvidet i forbindelse med udviklingen af den nye Panda, og det gælder samtlige versioner i Panda-programmet, som nu tilbydes i farverne sort, metallic grå, hvid, rød, og blå.

Er man på jagt efter en særlig sportslig køreoplevelse, kan man aktivere en såkaldt Sportsdrive-knap i instrumentpanelet, som giver en mere aggressiv motorrespons og styrereaktion. Når knappen er aktiveret, vises et ”Sport”-symbol i bilens instrumentdisplay. Sportsdrive-knappen er standard i Panda 100 HP, og det samme gælder både 6-gears sportsgearkasse, sportskit og ESP. Prisen på bilen ligger på 174.990 kr.