Ny Porsche 911 Targa med ultra moderne 4-hjulstræk

 

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG introducerer den nye Porsche 911 Targa og dermed det hurtigste generationsskifte nogen sinde i Porsche 911 modelserien: To nye power motorer med direkte brændstofindsprøjtning forbedrer både ydelsen og økonomien på den nye model og den hurtigt skiftende PDK (Porsche dobbelkuplung) dobbelkoblingsgearkasse erstatter Tiptronic S automatgearet samt det elektronisk kontrollerede PTM Porsche Traction Management overtager pladsen fra det tidligere 4-hjulstræk.
Den seneste modelserie i den nye Porsche 911 generation kommer som før i 2 varianter: Som Porsche 911 Targa 4 og som Porsche 911 Targa 4S. "Basis" versionen er nu udstyret med en 3,6 liters Boxermotor der yder et maksimum output på 345 Hk (254 kW) og giver en tophastighed på 284 km/t. Motoren i Porsche 911 Targa 4S har en 3,8 liters motor der yder et maksimum output på 385 Hk (283 kW) og accelererer til en topfart på 297 km/t.

 

Det visuelle højdepunkt på Porsche 911 Targa er som før; det 1,54 kvadratmeter store glastag udført af 2 dele, det elegante skydetag fortil og den praktiske bagrude. Når taget er helt åbent glider taget på under 7 sekunder ned under bagruden og giver en åbning over passagerkabinen på 0,45 kvadratmeter. Det nye tag er standard og der medfølger et sol dækken, som giver mere uforstyrrethed end før - når taget er lukket dækker det hele området for skydetaget og åbner og lukker elektronisk. Soltag og bagrude er udført i en solafvisende glastype, der beskytter passagererne mod UV stråling og varme selv i kraftigt solskin.

 

Med introduktionen af den nye Porsche 911 Carrera introducerer Porsche direkte benzinindsprøjtning også i rækken af sportsmodeller. Fordelene er en forøgelse af motorydelsen på op til 8,5%, en reduktion af brændstofforbrug på 11,2% samt en reduktion af CO2 udslip på 13,6%, afhængig af den enkelte model og dens egenskaber.

 

Med introduktionen af den nye PDK (Porsche dobbelkuplung) dobbelkoblingsgearkasse med ikke mindre end 7 gear tilbyder Porsche nu et meget interessant alternativ til den manuelle 6-trins gearkasse. PDK erstatter det tidligere Tiptronic S gear og udmærker sig ved hastigheden i gearskiftet kombineret med super brændstoføkonomi.

Med denne fantastiske gearkasse giver den nye Porsche 911 Targa en dynamisk køreglæde: Porsche 911 Targa 4 accelererer til 100 km/t på 5,2 sek. og den endnu mere kraftfulde S-model klarer samme øvelse på 4,9 sek. - i begge tilfælde med den manuelle 6-trins gearkasse. Alternativet, PDK (Porsche dobbelkobling) gearkassen skifter endnu hurtigere gear og sætter dermed en højere standard: 3,6 liter Porsche 911 Targa 4 med PDK accelererer til 100 km/t på præcis 5,0 sek., Porsche 911 Targa 4S er endnu mere dynamisk og hurtig - 4,7 sek.

Endnu en ændring i modellens teknologi er i 4-hjuls trækket: I den nye Porsche 911 Targa erstatter elektronisk kontrolleret PTM Porsche Traction Management det tidligere 4-hjulstræk med Visco lamelkobling. Dette system giver den typiske Porsche køreglæde takket være den hækmotor og baghjulstræk som det primære koncept med en endnu højere standard af stabilitet i kørslen, vejgreb og hastighed. Til hver en tid sikres disse suveræne køreregenskaber ved PTM systemet meget præcist giver den nøjagtige rette mængde power og traction til forhjulene gennem den elektronisk styrede multiple-plate clutch. Desuden er styringen på alle nye Porsche 911 Carrera 4 modeller blevet forbedret af det standardmonterede mekaniske differentiale bagtil, hvilket giver endnu bedre køredynamik.

 

De nye Porsche 911 Targa modeller introduceres ulitimo oktober, men kan allerede nu bestilles hos de autoriserede Porsche Centre til oktober 2008.

Pris for Porsche 911 Targa 4 inklusive danske afgifter og moms fra kr. 2.086.024,-
Pris for Porsche 911 Targa 4S inklusive danske afgifter og moms fra kr. 2.323.557,-