Den nye Porsche Cayenne Turbo S indtager med sine 550 hk topplaceringen i Porsches omfattende SUV-modelrække. Med sin komplekse aktive undervogn performer Porsches nye topatlet i SUV-klæder mindst lige så godt som mange sportsvogne. Samtlige af Cayennes velkendte fordele, som fx off-road-egenskaberne, den høje siddeposition og den eminente trækkræft er naturligvis bevarede i denne topversion. Med et gennemsnitligt brændstofforbrug på beskedne 8,7 km/l, har Porsche Cayenne Turbo S, nøjagtigt samme forbrugstal som Porsche Cayenne Turbo hvilket, set i relation til den højere motorydelse, er imponerende. Den nye Porsche Cayenne Turbo S har 50 hk ekstra sammenlignet med Porsche Cayenne Turbo. Drejningsmomentet er også boostet på den nye model, nemlig til 750 Nm, og dette omsættes på sportslig vis til en accelerationstid fra 0 til 100 km/t på blot
4,5 sekunder, hvilket er 0,2 sekunder hurtigere end Porsche Cayenne Turbo. Porsche Cayenne Turbo S´ tophastighed ligger på 283 km/t, hvilket er +5 km/t, sammenligner man med Porsche Cayenne Turbo.

Den nye Porsche Cayenne Turbo S er konfigureret til absolut sportslige præstationer. Den har derfor alle relevante systemer, som påvirker dynamikken, som standard. Fra Porsche Cayenne Turbo har den kombinationen af luftaffjedring og aktiv dæmpning Porsche Active Suspension Management (PASM). Så er der Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), som reducerer krængningen i sving til stort set ingenting, hvorved både agilitet og komfort forbedres. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), som også er standard, arbejder ved at flytte moment mellem baghjulene i samarbejde med et elektronisk styret differentialespærre,
og det forbedrer vejgrebet, hvilket gør, at Porsche Cayenne Turbo S optræder mere dynamisk i enhver situation. Alt dette gør, at modellen på en og samme tid præsterer dynamisk og bevarer komforten. Den nye Porsche Cayenne Turbo S er ligeledes udstyret med Sport Chrono-pakken som standard.

På eksteriør og tillægsudstyrs siden lever Porsche Cayenne Turbo S også fuldt op til forventningerne til en topmodel: Flere eksteriør features, fx de markante luftindtag og lygtehusene er lakerede i højglans-sort. Tillige er de potente 21" 911 Turbo II hjul med farvede Porsche-logoer, designet særligt til Porsche Cayenne Turbo S, derfor er overfladerne på fælgenes inderside ligeledes lakerede i matchende højglans-sort.

Porsches interiør-designere har udviklet nye to-farvede læder-pakker i helt nye farveskalaer, særligt til Porsche Cayenne Turbo S. Disse interior-features fås i hhv. kombinationerne sort/Carrera-rød eller sort/Luxor-beige. Læder-interiøret, der udelukkende fås til Porsche Cayenne Turbo S, toppes med stikninger i den relevante kontrastfarve Carrera-rød eller Luxor-beige, det giver kabinen et ekstra touch af Porsches særlige standard. Som prikken over i´et har Porsches interiør-designere udstyret Porsche Cayenne Turbo S med en carbon interiør-pakke, der understreger hvor sofistikeret både materialevalg, men også Porsche Cayenne Turbo S er som helhed.

Den nye Porsche Cayenne Turbo S kommer til Danmark til februar 2013, men kan allerede nu bestilles. Pris incl. moms og afgifter for Porsche Cayenne Turbo S er 3.217.992 kr.