Peugeots 100 % elektriske konceptbil, EX1, som i september satte flere verdensrekorder, fortsætter striben af rekorder i Kina.

Den franske eventyrer Nicolas Vanier og den kinesiske blogger Han Han sætter nye rekorder.

Peugeot afslutter sit 200 års jubilæumsår i samme høje kadence, som det blev startet. Den 100 % elektriske konceptbil, EX1, har netop slået flere fartrekorder på Chengdu militærlufthavn i Kina. Rekorderne blev sat af to kørere, som et symbol på venskabet mellem Kina og Frankrig:
Han Han er racerkører og én af Kinas mest populære bloggere med en stor fanskare blandt landets unge byboere. Nicolas Vanier er en fransk eventyrer og filmskaber, der er dybt fascineret af polerne og er inkarneret miljøforkæmper.

Han Han pulveriserede den officielle rekord, som blev sat i Frankrig. Han kørte 1/8 mil på 7,0862 sekunder og 1/4 mil på12,6754 sekunder. Rekorderne er blevet certificerede og godkendt af Chinese Auto Sports Federation.

Nicolas Vanier opnåede uofficielle rekorder for 0-100 km/t på 3,49 sekunder og på 400 meter distancen. Han opnåede desuden en acceleration på 1G over en distance på blot 39 m.

Disse rekorder gør Peugeot til benchmark, når det gælder acceleration for elbiler og viser Peugeots avancerede og high-tech know-how indenfor alternative motoriseringer.

Kina: Et strategisk marked for Peugeot

Peugeot har høje ambitioner for Kina, som er verdens største bilmarked. Målet for mærket er at fordoble sin markedsandel ved at øge salget til 500.000 enheder i 2015.

For at nå disse mål har Peugeot lagt en ambitiøs produktstrategi, som bl.a. går ud på at lancere mindst en ny model produceret i Kina på det kinesiske marked hvert år.