I starten af efteråret sender Ford to nye versioner af deres Fiesta model på markedet. Bilerne har fået navnene Fiesta Black- og Red Edition. Her bliver tale om to skarpere versioner af Fords bestseller, som ikke blot er mere sporty men også mere kraftfulde. Ford har nemlig skabt verdens mest kraftfulde serieproducerede bil i forhold til motorens størrelse.

Den imponerende 1,0 liters EcoBoost motor, som vi har rost til skyerne et utal af gange, har fået hævet ydelsen, så den nu mønstrer hele 140 hk. Her er altså tale om en litereffekt, der er større end f.eks. Bugatti Veyron. Den høje ydelse er opnået ved at justere både turbotryk, ventilstyringen og kølingen. De ekstra kræfter rækker til en tophastighed på 201 km/t. Alligevel kører modellerne mere end 22 km/l.

Fords ingeniører har ikke kun haft fat i motoren. Gearkassen har fået en anden udveksling og undervognen er strammet yderligere op.

Den nye, sporty Fiesta tager afsæt i en global designtrend hen imod stærke kontrastfarver. Kombinationen af rød og sort i to forskellige farvekomsammensætninger signalerer både sport, fræk attitude og sofistikeret, underspillet kvalitet. Den nye Fiesta fås enten i en knaldrød version - Race Red - med sort tag og sort staffering eller omvendt i en dyb sort - Panther Black - med rødt tag og rød staffering.

”Begge versioner tiltrækker opmærksomhed og vil næppe vil blive overset ude på vejene. Samtidig lægger de to modeller nye lag til den i forvejen bredt anerkendte Fiesta køreoplevelse med en stærkere motor og en forbedret og mere sporty affjedring og styretøj”, siger vicepræsident for Ford salg og marketing i Europa, Roelant de Waard.

Udover kontra farvet tag, er der kontrastfarver omkring kølergrillen, på sidespejle og dørhåndtag og i sæder, ved gearstangen og på gulvmåtter. Fælge i enten 16” eller 17” i farven Panther Black, skørter og tagspoiler er med til at underbygge den sportslige fremtoning, ligesom føreren kan glæde sig over specialudviklede sportssæder og læderrat.

Selvom der er lagt vægt på sport i de to nye Fiesta-modeller, så fås de naturligvis med alt det prisvindende udstyr, som de normale Fiesta-modeller gør. Her tænkes bl.a. på SYNC, My Key og Active City Stop.