Ny Volvo S80 giver Volvo et løft i prestigesegmentet

Volvo Cars nye Volvo S80 har netop haft premiere på Amsterdams biludstilling i begyndelsen af februar. Takket være en række forbedringer inden for såvel design som teknologi vil den fornyede Volvo S80 styrke Volvo Cars' position i prestigesegmentet.

"Vi har foretaget en række væsentlige ændringer, som i mærkbar grad vil øge Volvo S80's konkurrenceevne i segmentet. Modellen har længe været en af branchens milepæle, når det gælder sikkerhed, komfort og rummelighed. Nu tager vi et stort skridt fremad, også på områder som elegance og køredynamik," siger Hans-Olov Olsson, adm. direktør for Volvo Car Corporation.

Designet af den nye S80 fokuserer på en række nye detaljer. Eksteriøret har fået et mere elegant præg med helt ny front og bagende, ændrede baglygter med LED bremselys og elegante kromlister. Inde i bilen er der lagt særlig vægt på at øge den eksklusive udstråling med detaljer som nye dørpaneler og instrumenter, der er inspireret af R-konceptet, der blev præsenteret for nylig.

Forfinede køreegenskaber
Køreegenskaberne har fået et kæmpe løft med det nye, aktive undervognssystem Four-C (Continuously Controlled Chassis Concept), som blev introduceret i Volvo S60R og V70R i 2002. I Volvo S80 er Four-C skræddersyet, så det giver maksimal komfort. Ved et tryk på en knap på instrumentpanelet kan føreren vælge mellem to indstillinger af undervognen: Sport og Komfort. Four-C systemet leveres som ekstraudstyr.En anden ny detalje er servostyringen fra den tyske specialist ZF. Der er tale om et hastighedsafhængigt system, der giver stor støtte ved lave hastigheder og større præcision ved højere hastigheder. Systemet leveres som ekstraudstyr.

Den nye Volvo S80 vil komme på markedet i løbet af foråret 2003, og Volvo Cars regner med at sælge over 40.000 biler om året.