Volvo offentliggør nu de første billeder af den nye Volvo S80. Den kommer på markedet til sommer og kombinerer et dynamisk designsprog, fokus på høj komfort og harmoniske køreegenskaber med sikkerhed i verdensklasse.

En V8 motor kombineret med firehjulstræk eller en helt ny tværstillet sekscylindret motor er andre bud på, hvordan Volvo vil tiltrække de mest krævende kunder.

Den helt nye Volvo S80 får sin udstillingspremiere på den internationale biludstilling i Geneve den 28. februar, og den forventes at være fremme på det danske markedet først på sommeren 2006.

"Med den helt nye S80 taler vi om et segment, hvor konkurrencen er knivskarp, og hvor kundernes forventninger er helt i top. Vi udfordrer nu klassens bedste med en bil, der udstråler det, vi kalder 'skandinavisk luksus': rene og elegante linier og intelligente funktioner, hvor hver enkelt detalje er udviklet med tanke på brugerens komfort," siger Fredrik Arp, direktør og koncernchef for Volvo Cars.

"Den nye S80 er et resultat af vores designudvikling. Form og materialer repræsenterer en løbende udvikling af vores designsprog. Udvendig har vi givet S80 en mere kompakt, ungdommelig og dynamisk udstråling. Indvendig har vi skabt en endnu mere indbydende atmosfære med eksklusive materialer og farver, som passer perfekt til avanceret, men brugervenlig teknologi," forklarer Volvo Cars' designdirektør Steve Mattin.

To nye motorer til Volvo S80: en V8 og en helt ny sekscylindret rækkemotor

Denne anden generation af S80 bliver den første sedanmodel, der kan leveres med Volvo's kompakte, tværstillede V8-motor, der yder 315 hk og 440 Nm. Med fire katalysatorer og avanceret elektronik er denne motor, som først blev introduceret i Volvo XC90, en af de mest miljøvenlige V8'ere på markedet.

Til den nye Volvo S80 præsenteres også en helt ny, sekscylindret motor, der er så kompakt, at den fylder nogenlunde det samme som Volvo's femcylindrede motorer og er kombineret med en sekstrins automatgearkasse. Denne rækkemotor har et cylindervolumen på 3,2 liter og yder 238 hk med et maksimalt drejningsmoment på 320 Nm.

Motorprogrammet indeholder desuden en femcylindret 2,5 liters turbomotor med 200 hk og 320 Nm drejningsmoment. Samt den nyeste generation af Volvo's egen femcylindrede turbodiesel på 185 hk og 440 Nm drejningsmoment.

Nyt advarselssystem

Sikkerhedsniveauet er i verdensklasse. Blandt detaljerne er en videreudviklet og patenteret struktur og nye aktive sikkerhedssystemer. Hertil kommer, at den nye S80 bliver den første Volvo-model, som er udstyret med adaptiv fartpilot med kollisionsvarsel og bremse-support.

Dette system har to funktioner:

Den adaptive fartpilot holder automatisk den afstand til det forankørende køretøj, som føreren har valgt.

Hvis fartpiloten ikke anvendes, og afstanden til en forankørende mindskes så hurtigt, at der er risiko for en kollision, advarer systemet føreren med et lydsignal og et advarselslys. Samtidig forberedes bremsesystemet til situationen, så opbremsningen bliver optimal.

Den nye S80 har aktive Bi-Xenon forlygter, som retter lyskeglen i retning af den kurvede vej, således at udsynet bliver bedst muligt.

Den avancerede PCC (Personal Car Communication) fjerbetjeningsenhed er en verdensnyhed. PCC har en række intelligente funktioner. Selv før føreren når hen til bilen, kan han eller hun tjekke sikkerhedsniveauet, f.eks. om bilen er låst eller om alarmen har været aktiveret. En føler, der registrerer hjerteslag, advarer f.eks., hvis en person gemmer sig i bilen.

Lydanlæg i verdensklasse

Den helt nye Volvo S80 kan selvfølgelig udstyres med Volvo's Premium Sound lydanlæg. En Digital ICE Power forstærker fra Alpine, Dolby Pro Logic II Surround og højttalere fra danske Dynaudio bidrager til at give en lydoplevelse af en helt enestående kvalitet.

"Vi er overbeviste om, at den helt nye Volvo S80 bliver en stærk udfordrer, som kommer til at give os mange nye kunder. Vi regner med, at 70 procent af et årligt gennemsnitsvolumen på 50.000 biler bliver købt af kunder, som ikke kører Volvo i dag. Hovedmarkederne er USA, Tyskland, Spanien, Sverige og Kina," siger Fredrik Arp.