Nyt byggemateriale til biler: Flydende træ

| -

For at øge brugen af genanvendelige materialer i bilbranchen forsker Ford Europa Research Center i Aachen nu i en innovativ blanding bestående af træ og plast, det såkaldte flydende træ.


Processen for flydende træ er taget fra fremstilling af gummi. Blandingen af træ og plast forhindrer opsugning af vand, hvilket øger materialets holdbarhed. Det faktum, at ubehandlet træ eller træaffald kan bruges, gør også løsningen attraktiv ud fra et miljømæssigt hensyn.

En anden fordel er, at den nye teknologi giver en væsentlig forbedring i forsegling af træfiber og dermed hindrer en eventuel ubehagelig lugt. Derfor kan materialet også bruges til interiør detaljer. Et andet område, hvor det flydende træ med fordel kan  bruges, er til batteridrevne komponenter i motorrummet.

Tidligere analyser har vist, at flydende træ er meget velegnet til genbrug idet materialet kan genanvendes op til fem gange. Og det resulterer i en næsten neutral CO2-balance.

Anvendelse af genanvendelige ressourcer spiller en vigtig rolle i Fords miljøstrategi. Målet er at udvide brugen af naturens egne materialer i forbindelse med udviklingen af nye modeller. I øjeblikket produceres omkring 290 komponenter af genanvendelige materialer, såsom bomuld, træ, hør, hamp, jutefiber og naturgummi.

 

Ford på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford C-MAX 1,6 TDCi 90 Trend Collection
NYHED
49.900 kr.
Ford C-MAX
1,6 TDCi 90 Trend Collection
Ans By
175.000
2010
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Focus 1,6 100HK 3d
NYHED
8.500 kr.
Ford Focus
1,6 100HK 3d
Søndersø
219.000
2002
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Focus 1,5 TDCi 120 Titanium stc.
NYHED
149.900 kr.
Ford Focus
1,5 TDCi 120 Titanium stc.
Aabenraa
93.000
2017
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev