Nyt facelift til Alfa 159
Klassens smukkeste har været på slankekur og skruer samtidig ekstra op for charmen. Designmæssigt er Alfa 159 2008 heldigvis uændret og byder stadigvæk på italiensk design i verdensklasse. Indvendigt er der derimod blevet kræset ekstra meget for interiøret, og det er samtidig lykkes at reducere totalvægten. Dertil kommer lanceringen af et nyt udstyrsniveau ”Sportivo” samt en ny type elektronisk ESP i alle modeller.

Fiat koncernen har brugt mange ressourcer på en gennemgribende opdatering af Alfa Romeo fabrikken i Pomigliano. Første synlige resultat fra samlebåndene er den nye faceliftede Alfa 159, der har alt det bedste fra den første generation af Alfa 159, og som så yderligere har fået et par vigtige forbedringer.

”Alfa 159 2008 bevarer alt det gode fra Alfa 159 - her tænker jeg særligt på designet der unik og gennemført til mindste detalje. Dertil kommer så en række forbedringer af de mere synlige i kabinen samt de usynlige, som lavere vægt og avanceret ESP, for bare at nævne et par stykker ” siger Steffen Holm - pressechef i Fiat Group Automobile Denmark A/S.

Blandt de vigtigste introduktioner i den nye Alfa 159 er som nævnt et nyt avanceret ESP system med et elektronisk ”spærredifferentiale” (Q2)  samt et gennemsnitligt vægttab på 40 kg. for alle modeller. For den nye 3.2 V6, er der tale om en vægtforskel på hele 70 kg. sammenlignet den gamle model - og det tilmed til en lavere pris end før.

Den nye Alfa 159 kan leveres i et nyt Sportivo-udstyrsniveau med specielle karrosseridetaljer og en mere sportslig kabine, der er nye farvemuligheder til alle versioner ligesom, der er nye alu-fælge og generelt et rigt og opdateret udvalg af ekstraudstyr til alle versioner. Alle Alfa 159 kommer nu også med en smart hvid instrumentbelysning, og betjeningen af klimaanlægget er forbedret.

Dertil kommer positive ændringer i interiøret, hvor pladsforholdene er optimeret med mere benplads på bagsædet til følge, ligesom de nye ergonomiske sæder vil vække begejstring hos chauffør og medpassagerer. De kan også glæde sig over, at sikkerheden er i top med syv airbags og fem flotte stjerner i Euro NCAP.

Med Alfa 159 2008 kan bilkøbere fortsat nyde den glæde, der følger med, når man kører i klassens smukkeste bil, og samtidigt nyde køreoplevelsen gennem den forbedrede komfort samt de ægte italienske finesser i interiøret.

Den nye Alfa 159 er allerede hos de danske forhandlere.