Opel Movano: Med indbygget alsidighed ogmotorer fra 82 til 136 hk

Stor nyttelast i alle versioner og serviceintervaller på 40.000 kilometer

Opel Movano er komplet fornyet. Den nye udgave af transporteren, der siden 1999 er blevet solgt i over 73.000 eksemplarer i Europa, havde dansk premiere på biludstillingen i Herning i slutningen af oktober 2003. Nu er Movano med de nye motorer på det danske marked.

Movano er på markedet med

 nyt udseende

 udvidet modelprogram

 to nye common rail turbo-diesel motorer

De to motorer er 2,5 CDTI ydende 100 hk og 3,0 liters CDTI på 136 hk.

Movano har desuden fået

 yderligere forbedret chassis med seneste generation af ABS og bremseassistance.

 I interiøret finder man forbedrede sæder, og nye former for aflæggeplads byder på mere komfort og funktionalisme,

 og den nye gearstang giver forbedret ergonomi ved sin placering i instrumentpanelet.

Opel kan tilbyde kunder en meget alsidig og rummelig bil i kategorien op til 3,5 ton. Opel Movano har forhjulstræk og fås i 40 forskellige versioner. Man kan blandt andet vælge mellem en varevogn og to chassiser med enten almindelig eller dobbelt kabine.

Med Movanos tre totallængder (4,89; 5,39; 5,89 meter) og tre taghøjder (2,25; 2,49 eller 2,72 meter) er der rigelig mulighed for at tilfredsstille kundernes individuelle behov og ønsker.

Afhængig af akselafstand og loftshøjde er lastvolumen mellem 8,0 og 13,9 kubikmeter, og nyttelasten ligger fra 850 til 1.700 kilo.

Alle Movano modeller kan trække en trailer op til 2.000 kilo.

Pladsen til last er uhyre praktisk: Den mellemste loftshøjde er 1,91 m, hvilket gør det muligt at stå oprejst.

Med ”maxi-taget” går den indvendige loftshøjde op til 2,15 m. Den effektive længde på lastepladsen er afhængig af akselafstand på mellem 2,71 og 3,71 m. Afstanden mellem baghjulenes skærmkasser er 1,28 m og bredden på den maksimale lasteplads er 1,76 m. Bagdørene med en åbningsbredde på 1,57 m og skydedøren med en åbning på 1,10 m kan begge bruges til læsning og losning med en gaffeltruck.

Bagdørene kan fastholdes i en åben stilling på 90 og 180 grader, så Movano uden vanske-ligheder kan læses fra en rampe. Som ekstraudstyr kan Movano bestilles med bundplade af træ i varerummet og forskellige typer af sidebeklædning i lastrummet.

Personbils komfort i kabinen

Movanos chauffører kan nyde en standard for komfort, der ikke ligger langt fra den, der til bydes i moderne personbiler. Instrumentpanelet er ergonomisk anbragt og let at læse. For et kommercielt køretøj af Movanos størrelse er indstigningshøjden 41,9 cm usædvanlig lav. En airbag og selestrammere er standard for føreren og fås som ekstraudstyr til passageren. Højdeindstilling af førerens sæde og tonede ruder er med til at give komfort, og en omhyggelig isolation af kabinen sikrer et lavt støjniveau.

For at holde driftsomkostningerne nede indføres for første gang i denne klasse en sekstrins gearkasse, og de meget økonomiske dieselmotorer kræver kun service for hver 40.000 km eller hver andet år. Ekstra udstyr omfatter en parkeringspilot, cruise control, indbygget computer og tyverisikring.

Modelprogrammet for den nye Movano er langt større end for den tidligere udgave. For eksempel tilbydes chassiser nu i tre forskellige længder og i to forskellige vægtklasser (2,8 og 3,5 tons), mens dobbeltkabinen kan tilbydes i to længder. Helt ny er en bus med 11 til 16 pladser alle med højdeindstillelige nakkestøtter.

Indtil nu har Movano kunnet fås med to dieselmotorer (2,2 CDTI med 66 kW/ 90 hk og 2,5 CDTI med 84 kW/ 115 hk). Nu tilbydes desuden en 2,5 CDTI på 75 kW/100 hk, en 1,9 CDTI på 82 hk og en 3,0 CDTI med 100 kW/136 hk. Med den kraftigste 2,5 CDTI og 3,0 CDTI er en sekstrins gearkasse standard for første gang i denne klasse. Den vigtigste fordel er det lave brændstofforbrug. Med 2,5 CDTI kører Movano 11,24 km pr. liter og med 3,0 CDTI 9,7 km pr. liter (foreløbig værdi).

CDTI motorerne kræver kun service for hver 40.000 km eller hvert andet år.

Mange nye detaljer

Opel Movano 2004 har ikke alene et nyt udvendigt udseende, men har også typisk Opel den forkromede liste i kølergrillen og folden i motorhjelmen. Stødfangerne er større, og den underliggende crashbox er gjort kraftigere, hvilket formindsker reparationsomkostninger. Sidespejlene er konstrueret til optimal aerodynamik og lav vindstøj. De nye forlygter fordeler lyset bedre, og bag- og stoplygter giver kraftigere lys.

I Movanos kabine er der et nyt rat, og gearstangen er placeret ergonomisk rigtigt i forpane-let. Førerens sæde har som standard et armlæn og højdejusterbar nakkestøtte.

Ekstraudstyret omfatter et enkelt passagersæde, et multifunktionelt bænksæde og en elektro/komfort udstyrspakke med opvarmede sidespejle, elrudehejs og centrallås med automa-tisk dørlåsning, når vognen er i bevægelse.

Dynamikken i Movano 2004 er også forbedret. Servostyringen er blevet både lettere og med hurtigere reaktion, mens modeller med 16” hjul er udstyret med seneste generation ABS og bremseassistance.