Top design og teknologi:Opel præsenterer dennye udgave af Opel Vectra

Når den nye udgave af Opel Vectra kommer på det danske marked i begyndelsen af oktober ser man straks det nye frontparti, der signalerer sporty køredynamik, i stil med Opels andre modeller.

På de europæiske markeder udvides udvalget af motorer betragteligt. I toppen findes en 230 hestes V6 turbo motor, og dieselprogrammet udvides med en ny 100 hestes common rail motor på 1,9 liter.

Denne nyeste udgave af Opels store mellemklassebil har fået nye tuning af chassis’et med yderligere styrepræcision og køredynamik. Og mere komfort. IDSPlus chassis’et med kontinuerlig elektronisk dæmpning i topmodellerne er stadig unikt i denne bilklasse og fås sammen med flere motorstørrelser.

”Den ny front afspejler klart de fremragende dynamiske køreegenskaber i den ny Vectra”, siger Hans H. Demant, chef for fabrikken Adam Opel AG og vicepræsident for General Motors tekniske afdelinger i Europa. ”Udtryksfuldt design og avanceret teknik er typisk for succesrige biler”, siger han videre.

Den mest købte

Kort efter præsentationen i 2002 blev Vectra den mest købte mellemstørrelse sedan i Europa, og holdt positionen sidste år med en markedsandel i segmentet på 9,2 procent. Totalt set er der solgt 600.000 tredjegenerations Opel Vectra til i dag. Vectra har også fået fine karakterer i mange tests, udført af europæiske og tyske biljournalister.

Mest iøjnespringende er den front på Vectra sedan, den 5-dørs og Wagon. Sammen med den typiske ”hoftelinie” udtrykker fronten dynamik og ser sporty ud. Stødfangerne er desuden strammet op designmæssigt, og de nye forlygter fuldender billedet. De er karakteriseret ved de cylindriske kromfarvede lygtehuse bag klart glas. En bred kromstribe med stort Opel emblem pryder kølergrillen.

Instrumenteringen og kabinen er fortsat af høj kvalitet, med læderagtig struktur øverst og på dørene. Førerpladsen virker mere lys, med de nyelinier i panelet, luftdysernes mere afrundede form og instrumenter med krom. Alle versioner har 3-eget rat.

På de europæiske markeder fås Vectra med et stort motorudvalg af Opels ECOTEC benzinmotorer, spændende fra 1,6 til 2,8 liter, ydende fra 100 til 230 hk. Desuden findes fire CDTI common rail dieselmotorer fra 1,9 til 3,0 liter, med ydelser fra 100 til 184 hk. Alle motorer opfylder Euro 4 miljønormen.

IDS chassis’et (Interactive Driving System) giver endnu bedre køreegenskaber og bedre komfort. Affjedringen både for og bag er nyafstemt sammen med den elektrohydrauliske styring. Det giver mere lige-ud-stabilitet og mere følsom styretøjsreaktion i neutralstillingen. I affjedringen foran er stabilisatorens position ændret, så affjedringen lettere kan trykkes sammen. Den øgede komfort mærkes tydeligst, når man kører langsomt på bumpede veje.