Opel Insignia

Opel viser Insignia GSi - og den er hurtigere end OPC

| Kristian Klarskov

Opel fans kan godt begynde at slikke sig om munden, for Opel har netop vist de første foto af Insignia GSi, der får 260 hk, men er hurtigere på Nürburgring end den kraftigere OPC version fra den forrige model. Bilen får debut på biludstillingen i Frankfurt til september.

Som alle sportslige Opel modeller er den nye Insignia GSi fintunet på den tyske racerbane Nürburgring, og det er også her, den viser en af sine kvaliteter i forhold til den forrige Insignia model. ”Insignia GSi er betydelig hurtigere rundt på Nürburgring end den gamle OPC på trods af lavere motoreffekt”, siger direktør for Opels udviklingsafdeling for Performance Cars & Motorsport, Volker Strycek. Han har selv stået for det omfattende testprogram af bilen på Nürburgring. Forklaringen er blandt andet lavere vægt – navnlig på forakslen. Insignia GSi vejer 160 kilo mindre end den seks cylindrede OPC version fra den forrige model. Andre faktorer er bedre vejgreb takket være et avanceret nyt firehjulstræk, lavere tyngdepunkt og en 2,0 liters turbomotor på 260 hk og 400 Nm med en meget jævn momentkurve. GSi vil også kunne leveres med en kraftig 2,0 turbodieselmotor.

Insignia GSi kendes på de store luftindtag foran, integrerede udstødningsrør bagtil og en spoiler, der hjælper til at trykke bagakslen mod vejen. Lædersæderne er designet af Opel selv specifikt til GSi, og i kabinen finder man et fladbundet læderrat, skiftegreb til den otte trins automatgearkasse bag rattet og aluminium pedelsæt. Justérbar undervogn med mulighed for at vælge ”competition mode” til banekørsel, 20” letmetalhjul med Michelin Pilot Sport 4 S dæk og firestemplede bremsekalibre fra Brembo med en skivediameter på 345 mm er standardudstyr på GSi.

Prisen på det danske marked er endnu ikke fastlagt, men den ventes til Danmark i begyndelsen af 2018.
 

Opel Insignia på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Opel Insignia Sports Tourer 1,5 Turbo Enjoy Start/Stop 140HK Stc 6g
NYHED
Ring for pris
Opel Insignia
Sports Tourer 1,5 Turbo Enjoy Start/Stop 140HK Stc 6g
Tørring
31.000
2018
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Opel Insignia 1,4 Edition 140HK 6g
NYHED
179.900 kr.
Opel Insignia
1,4 Edition 140HK 6g
Randers SV
23.000
2017/2016
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Opel Insignia Sports Tourer 1,4 Edition 140HK Stc 6g
NYHED
134.900 kr.
Opel Insignia
Sports Tourer 1,4 Edition 140HK Stc 6g
Middelfart
145.000
2014
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev