Volkswagen Danmark tilbyder nu endnu en brændstofbesparende model i produktpaletten: Passat BlueMotion og i stationcar-udgaven Passat Variant BlueMotion, der begge kan bestilles allerede nu. Den nye Passat blev introduceret i januar i år og har siden ligget højt på salgslisten. Nu føjer Volkswagen den brændstofbesparende udgave med BlueMotion-betegnelsen til modelprogrammet. Med en teoretisk rækkevidde på op til 1.700 km pr. tankfuld, slår Volkswagen med den nye Passat BlueMotion sin egen rekord i langt-på-literen.


Det nye.
Både Passat BlueMotion og Passat Variant BlueMotion er udstyrede med den effektive 1,6 l TDI-motor med 105 hk. Men i Passat BlueMotion er den lille turbodiesel gjort endnu mere effektiv: Ifølge de officielle tal kører Passat BlueMotion 24,4 km/l og udleder 109 g CO2 pr km. Vælger man Passat Variant BlueMotion skal man kunne køre 23,3 km/l i gennemsnit. Begge modeller er udstyrede med start-stop-system, og et system til genvinding af bremseenergien.

Passat BlueMotion har desuden en mere lukket kølergrill end Passat, dette er for at minimere luftmodstanden. Af samme grund har man sænket vognen 10 mm og sedan-versionen har fået en lille øko-spoiler. Af synlige ydre kendetegn er Passat BlueMotion pyntet med BlueMotion-logoet både på bagklappen og i kølergrillen, der også adskiller sig fra de øvrige Passater ved at have to kromlister mod de vanlige fire. Hvad man derimod ikke ser med det blotte øje er at Passat BlueMotion kører på rulleoptmerede dæk, har beklædt undervogn og en kørecomputer, der indikerer det optimale gearskift.

Det gamle.
Ellers er alt - heldigvis- ved det gamle. Passat er også i BlueMotion-udgaven let genkendelig med sit stilsikre ydre, sine afbalancerede køreegenskaber og ikke mindst en enkel, overskuelig og velfungerende kabine, der alt sammen er med til at gøre Passat til en af danskernes foretrukne biler. Også Passat BlueMotion leveres med et solidt standardudstyr, der bl.a. omfatter: træthedsregistrering, fartpilot, tågeforlygter med kurvelys, automatisk  aircondition, radio RCD 310 med 8 højttalere, elruder, sædevarme og bagsæder, der via en knap i bagagerummet i et snuptag foldes ned.

Det bedste.
Det bedste ved den nye Passat Bluemotion, udover bilens begrænsede tørst er selvfølgelig, at Volkswagen har valgt at introducere bilen til priser, der matcher bilens nøjsomhed. Med en pris på 346.398 kr. for sedan-udgaven og 366.394 kr. for den rummelige variant-model,  ligger tredje generation af Passat BlueMotion væsentligt under prisen på forgængeren. Set i forhold til den tidligere BlueMotion-model er priserne reducerede med over 21.000 kr. for begge modeller, på trods af at den nye Passat  har bedre teknik , mere standardudstyr og så ser den bedre  ud end sin forgænger.