Peugeot Designkonkurrence 2008
 
 ”Dansk projekt med i det afgørende opløb”

Peugeots 5. internationale designkonkurrence, som blev skudt i gang ved Bejing Motor Show 20. april i år, går nu ind i den afgørende fase, hvor internetbrugere over hele verden får mulighed for at stemme på deres favoritprojekt. Danmark er igen i år repræsenteret blandt de 29 udvalgte projekter, som netop er offentliggjort på www.peugeot.com.

Peugeot har inviteret unge designere verden over til at forestille sig Peugeot i fremtidens globale storby. Koncept-bilen skal afspejle Peugeots stil og samtidig repræsentere nøgleværdierne i det 21. århundrede: Miljøbevidsthed, social harmoni, interaktiv mobilitet og økonomisk effektivitet.

Der har været en overvældende interesse for Peugeot Designkonkurrence 2008. Peugeot har modtaget 2500 projekter fra 95 forskellige lande, hvilket viser, at dette års tema har inspireret kreative designerspirer over hele verden til at give form til deres visioner om en by-bil i fremtidens storbyer, der er mere fleksibel, mere praktisk, mere økonomisk, men især også mere sjov og individuel.

De 30 projektforslag, der er udvalgt blandt de 2500 projekter, repræsenterer de forskellige kulturer i vores globale samfund. Fra enkeltheden i det indiske ”Globe” projekt til kompleksiteten i det tyske ”Rugir” projekt og det praktiske aspekt i det kinesiske ”Oxo” projekt.

Også Danmark er repræsenteret blandt de 29 udvalgte projekter, og den
30-årige danske bildesigner Michael Witus Schierup, der netop er færdig på Dansk designskole, kan se frem til Peugeot Danmarks hovedpræmie, som er en tur til Shanghai Motor Show 2009.

De 29 projekter er offentliggjort på www.peugeot.com og det er muligt at stemme på sin favorit indtil den 16.september 2008. Hver internetbruger har én stemme og ved at deltage i afstemningen er man automatisk med i lodtrækningen om 20 XBOX 360 spillekonsoler.